Причината все още да има изблици на насилие в британската

...
Причината все още да има изблици на насилие в британската
Коментари Харесай

Каква е причината за изблиците на насилие в Северна Ирландия

Причината към момента да има прояви на принуждение в английската провинция Северна Ирландия е неналичието на смяна, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Действията на групировката " Нова ИРА " може частично да се обяснят - въпреки и да не може да бъдат оправдани - от икономическата неустановеност, в която живеят мнозина в Лондондери - града, в който беше убита журналистката Лайра Маккий, счита Стиви Малет, обществен служащ, управляващ юношески център покрай мястото на съдбовната престрелка. За него избликът на принуждение е бил ненапълно предвидим - той познава персонално мнозина от забърканите младежи и е бил очевидец на лишенията, отвели ги до редиците на " Нова ИРА ".

" Нещата се променяха, само че по-късно стопираха да се трансформират ", споделя Малет, представен от американския ежедневник.

Икономиката на Лондондери нараства по-бавно от тази на който и да било различен английски град, демонстрира разбор на финансовата компания ПрайсуотърхаусКупърс, изработен предходната година. По ниво на безработицата градът е в челните 3 на 100 за Англия, демонстрират последните статистики. Над една трета от децата в Лондондери живеят в беднотия.

И всичко това се усложнява от близо десетилетие на бюджетни съкращения, наложени от консервативното държавно управление в Лондон, което понижи финансирането за обществени услуги и юношески стратегии във всички елементи на страната. Това обаче е имало изключително тежки последици в Лондондери, където от дълго време съществуващото неравноправие оказа помощ за разпалването на северноирландския спор в края на 60-те години на предишния век.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР