Причината са обилни валежи в страната В резултат на валежи

...
Причината са обилни валежи в страната В резултат на валежи
Коментари Харесай

МОСВ предупреди за повишени нива на реките у нас

Причината са значителни превалявания в страната

В резултат на превалявания и оттичане през днешния ден ще има покачвания на речните равнища. Това се показва в информация на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), написа dariknews.bg. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, прецизират от ведомството.

На 27 март поради превалявания от дъжд и снеготопене ще има покачвания във водосборите западно от р. Русенски Лом, на реките южно от гр. Бургас, в Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. На 28 март вследствие на превалявания от дъжд и снеготопене ще има краткотрайни покачвания във водосборите източно от р. Вит, на реките северно от гр. Бургас, в Източнобеломорски басейн, рилските и пиринските притоци на р. Струма и р. Места, показват от Министерство на околната среда и водите. Оттам прибавят, че на следващия ден рискови метеорологични феномени в страната не се чакат.

През нощта от югозапад ще стартира ново нарастване на облачността. Към края на деня в югозападните региони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на река Струма и в Източните Родопи - от юг и ще бъде слаб до сдържан, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР