Причината премиерът да иска свикване на КСНС е за да

...
Причината премиерът да иска свикване на КСНС е за да
Коментари Харесай

Атанас Михнев, ПП: За РСМ трябва национален консенсус, не става решението да се взима от Банкя

Причината министър председателят да желае привикване на КСНС е с цел да може всички - ръководещи, съпротива, президент да обсъдят последните няколко месеца в българо-македонските връзки, които не бяха небогати на събития.

Това съобщи в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия Атанас Михнев, зам.-председател на парламентарната външна комисия от " Продължаваме промяната "

" Напълно несъстоятелно е опозицията да приказва, че никой не я слуша, а ние я каним на КСНС. Има нови условия. Брожението в македонското общество по отношение на българския културен център, е едно събитие. Това, че Путин желае да дестабилизира Балканите, е ново събитие. Когато един въпрос е толкоз наболял, би трябвало народен консенсус. Не става по остарелия метод от Банкя да се взема решението ", съобщи той.

Михнев, който е някогашен член на младежката организация на ГЕРБ, акцентира, че е напуснал партията още през 2016 година, тъй като не му е било прелестно да му " спускат решения ".

Дори поддръжката към " Продължаваме промяната " да спада, те ще останат поредни в правилата си.

" Промяната не е елементарно нещо да се случи, само че огромните проблеми към този момент не се вземат решение тихомълком. Да, взимаме тежи решения, управляваме в тежко време, само че и преди изборите социологията ни слагаше на трето, четвърто място ", акцентира Атанас Михнев.

Депутатът отговори на думите на Радомир Чолаков от ГЕРБ, който беше посетител в студиото преди него:

" Първо - външният дълг понижа. Да продължим с обстоятелството, че износът на България се е вдигнал с 38%, а външните вложения са стигнали 300%. Това се генератори на растежа, с които ще върнем външния дълг. Хайде да спрем да плашим хората, да се върнем на това, че вдигнахме пенсиите с 20%, че учителските заплати порастват. Ние усилваме приходите - по този път сме тръгнали. Труден е, тъй като стопанската система работи на цялостни обороти и има потребност от прохлада, а единствената прохлада е нововъведението. "

Атанас Михнев не вижда с какво тъкмо ръководещите са обидили ГЕРБ и прикани някой да му покаже съответни доказателства.

" Когато в международната стопанска система скачат цените на структуроопределящи фактори, е обикновено целият свят да се тормози, само че другите страни имат доста по-висока покупателна дарба ", акцентира Михнев.

По думите му пътят за България напред е единствено един - лично произвеждане.

В обединението несъмнено се постанова повече връзка, разяснява още той.

" Когато са четирима диаметрално противоположни играчи с разнообразни ползи, е напълно обикновено да има връзка. Бъдещата ни външна политика би трябвало да е по-добре координирана. Затова молим за публичен разговор с президента и Народното събрание и дружно да координираме нещата ", добави Атанас Михнев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР