Причината, поради която смятаме, че няма да има други бягства

...
Причината, поради която смятаме, че няма да има други бягства
Коментари Харесай

Държавата още не знае как бегълците от Софийския затвор са получили оръжие

Причината, заради която считаме, че няма да има други бягства от Софийския централен затвор, е, че вземаме нужните ограничения. Най-притеснителното е, че ние още нямаме визия по какъв начин е влезнало оръжието . Това съобщи зам.-правосъдният министър проф. Николай Проданов.
За страдание имаме дефицити и откъм хора, и откъм техника, призна обаче Проданов. Той съобщи, че съгласно правени калкулации на цялата система на пандизите в България трябвали още 700 надзиратели.
Работи комисия, която да откри какво се случи при бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев, изясни зам.-правосъдният министър. Той отхвърли, че еднакъв човек ревизира както портала за гости, по този начин и портала за товарите.
От думите на Проданов пред Нова телевизия стана ясно, че всеки пандизчия има право на до 100 движимости, които да употребява при престоя си зад решетките. Аз персонално не съм доста наясно за какво не престават да се вкарват мобилни телефони в пандизите, откакто всички пандизчии имат право да водят колкото си желаят телефонни диалози , добави още зам.-правосъдният министър. Той посочи, че тези легални диалози не се подслушвали.
Не бих споделил, че политическото управление го хвана позор от организацията на защитата, сподели още Проданов. Той уточни, че на вишките в Софийския затвор в този момент имало охранители с гладкоцевни пушки, а преди този момент били с автомати. Как си представяте в центъра на града да се стреля с такова оръжие, попита зам.-правосъдният министър, без да изясни за какво тогава има такива хора. Държавният чиновник обаче сподели, че модерната защита по външния периметър на пандизите се обезпечава от техника, не от хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР