Причината някои хора да ядат по много, но да остават

...
Причината някои хора да ядат по много, но да остават
Коментари Харесай

Диета за ускоряване на метаболизма - бързо и лесно

Причината някои хора да ядат по доста, само че да остават слаби, е техният бърз метаболизъм. Обмяната на веществата въздейства върху изгарянето на калории и надлежно върху тежестта на човек. Вижте по какъв метод може да забързате своя метаболизъм и да отслабнете по-лесно.

Метаболизмът отразява скоростта на тялото, с която то трансформира приема на храна в сила. Колкото по-бърз е вашият метаболизъм , толкоз по-бързо химикалите в организма ви ще могат да трансформират всички хранителни субстанции в сила, нужна за функционалностите на редица значими процеси.

Бавният метаболизъм от своя страна съхранява питателните субстанции в тялото, вместо да ги изгаря, което води до по-висок % насъбрана мастна тъкан.

Както е известно, бавният метаболизъм е една от главните предпоставки за струпване на нежелани килограми и последвалото трайно напълняване . За благополучие, има разнообразни способи, с чиято помощ може да повлияете върху бързината на своя метаболизъм. Храната е един от тях.

 
Диета за бърз метаболизъм
Нейната философия се основава върху смяна на ежедневния хранителен проект . С потреблението на верните храни човек може да помогне на тялото си да реализира оптимална метаболитна скорост и по този метод да отслабне.
Примерен проект по какъв начин да включите диетата за бърз метаболизъм към своя проект за събаряне на килограми:
 
Фаза първа (понеделник-вторник)
Процесът за понижаване на тежестта при тази диета протича в три етапи. Започвайки в понеделник и продължавайки до вторник (включително), първата фаза на диетата за бърз метаболизъм се състои от банкет на въглехидрати и плодове.

Препоръчват се плодове с високо наличие на захар като пъпеш, ананас и дини. Източници на въглехидрати могат да бъдат кафявият ориз, киноата и сладките картофи.

Не подценявайте също по този начин и протеините, които са доста значими за всяка диета. Зеленчуците също би трябвало да участват във вашия хранителен проект.

 
Примерно меню за фаза първа:
Закуска: купа с плодове (киви, любеница или пъпеш) и кафяв ориз;

Междинно хранене: плодове;

Обяд: салата с печено пиле, домати, червени чушки и моркови;

Междинно хранене: плодове;

Вечеря: пържола със сладки картофи и варени аспержи или броколи;

 

 Диета за бърз метаболизъм
 Фаза втора (сряда-четвъртък)
През тази фаза се не разрешават всевъзможни плодове и въглехидрати и това е стадият, когато загубата на тегло става забележима. През тези два дни би трябвало да се употребяват единствено чисти протеини и зеленчуци.

Препоръчителните храни през втората фаза са: яйца, пилешко и телешко месо, както и доста зеленчуци.
Примерно меню за фаза втора:
Закуска : омлет (само от жълтъците) с лук и червени чушки;

Междинно хранене: телешки бекон с целина;

Обяд: пуешко месо с огромна порция задушени броколи или аспержи;

Междинно хранене: 2 варени белтъка;

Вечеря: задушена бяла риба и салата;
 Фаза трета (петък-неделя)
В този интервал може да се консумират  здравословни мазнини с потребни въглехидрати и още веднъж плодове. Плодовете в третата фаза обаче не би трябвало да бъдат като тези от първата (с високо наличие на захар).

В салатите към този момент може да се прибавя зехтин, както и потребни мазнини като авокадо, цели яйца и ядки. Това е и моментът, в който спазващите диетата за бърз метаболизъм, изгарят най-вече мазнини.

 
Препоръчително меню за трета фаза:
Закуска: филия пълнозърнест самун с бадемово масло и боровинки от горната страна, омлет с два белтъка и едно цяло яйце със зеленчуци;

Междинно хранене: половин авокадо или хумус с моркови;

Обяд: салата с риба звук, целина, моркови и магданоз;

Междинно хранене: 12 бадема;

Вечеря: сьомга със сладки картофи и салата.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР