Причината - множество оплаквания от страна на жители и туристи

...
Причината - множество оплаквания от страна на жители и туристи
Коментари Харесай

Хага забрани употребата на канабис в централната си част

Причината - голям брой недоволства от страна на поданици и туристи от мощната миризма и шума
Хага стана първият холандски град, който забрани използването на канабис в централната си част, осведоми " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. 

Забраната е наложена след голям брой недоволства от страна на поданици и туристи от мощната миризма и шума, вдиган от феновете на опиата.

Иззеха марихуана за 17 млн. евро във Франция

От хагската община оповестиха, че се не разрешава потреблението на леки опиати в 13 места на града. Мярката обгръща центъра на града, региона към гарата и комерсиалните улици. 

Целта е да се противодейства на неудобствата, създавани от обществената приложимост на канабиса, и да се обезкуражат противообществените прояви. До края на април нарушителите ще бъдат единствено предупреждавани, а по-късно ще им се постановат санкции, чийто размер ще се дефинира от прокуратурата.

В Бангладеш желаят смъртно наказване за трафикантите на метаамфетамин

Във връзка със възбраната се организира и необятна осведомителна акция в града, тъй че всеки да знае къде не трябва да се използва канабис.

Държавният съвет, най-висшата административна инстанция в страната, в това време разреши на община Амстердам да понижи работното време на " кафенетата " наоколо до учебни заведения, където се продава канабис.

Холандия легализира през 1976 година притежаването на канабис, неговата приложимост и препродажба в количество до пет грама. Въпреки това развъждането му и продажбата в огромни количества са неразрешени от закона. / Нова тв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР