Причината - козметичната компания е изправена пред плащането на 8,9

...
Причината - козметичната компания е изправена пред плащането на 8,9
Коментари Харесай

Дъщерното дружество на „Джонсън и Джонсън“ подаде нова молба за защита от фалит


Причината - козметичната компания е изправена пред заплащането на 8,9 милиарда $ като обезщетение за бебешката пудра на компанията и други артикули с талк, които предизвикват рак

Дъщерното сдружение на " Джонсън и Джонсън " LTL Management подаде нова молба за отбрана от банкрут, откакто първият му опит беше осуетен, написа CNBC.  Причината е, че козметичната компания е изправена в идващите 25 години пред заплащането на 8,9 милиарда $ като обезщетение за бебешката пудра на компанията и други артикули с талк, които предизвикват рак на потребителите, които са ги употребявали.

Сумата надвишава много първичната оферта на „ Джонсън и Джонсън “ - 2 милиарда $. Освен това  " Джонсън и Джонсън " продължава да отхвърля обвиняванията за вредения талк в продуктите си. Козметичният колос оглавява група от над от 250 дъщерни компании по целия свят, произвеждащи лекарствени препарати, в това число ваксина срещи Ковид-19, санитарно-хигиенни материали и здравно съоръжение.

Конкретно бебешката пудра на марката е в продажба от 130 години. Тя се създава от талк, който в естественото си положение постоянно се намира наоколо до находища на азбест, който се счита за мощно канцерогенен.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР