Причината е забележка, която е направил, след като е победил

...
Причината е забележка, която е направил, след като е победил
Коментари Харесай

Турски прокурори поискаха 15 месеца затвор за кмета на Истанбул

Причината е забележка, която е направил, откакто е победил съдружник на президента Реджеп Тайип Ердоган
Турски прокурори желаеха през днешния ден да вкарат в пандиза кмета на Истанбул за минимум 15 месеца, което ще му попречи да се занимава с политика. Това съобщи БГНЕС. Причината е забележка, която е направил, откакто е победил съдружник на президента Реджеп Тайип Ердоган на изборите, заяви юристът му.
Екрем Имамоглу, член на главната опозиционна Републиканска национална партия (CHP), не се яви на последното чуване по противоречивия развой през днешния ден, което беше отсрочено за 14 декември.
В миг, когато седем месеца преди президентските и парламентарните избори напрежението се повишава, 52-годишният Имамоглу е изправен пред обвинявания в " засегнатост " на държавни чиновници, откакто беше лишен от дребната си победа през март 2019 година над претендента на ръководещата партия, когато става кмет.
Днес прокурорите желаеха Имамоглу да бъде лишен от независимост за период сред 15 месеца и четири години и един месец, съобщи юристът му Кемал Полат.
Всяка присъда автоматизирано ще забрани на кмета да заема политически длъжности за периода на присъдата, сподели юристът, като осъди " политическия развой ".
Напускайки петъчната молитва, Имамоглу съобщи, че се надява да бъде оневинен.
" Подобни правосъдни процедури тласкат хората към обезсърчение, изключително по-младите генерации ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР