Причината е решение на Върховния касационен съд от месец юли,

...
Причината е решение на Върховния касационен съд от месец юли,
Коментари Харесай

Възможно е драстично увеличение на цената на Гражданска отговорност

Причината е решение на Върховния касационен съд от месец юли, с което се уголемява кръгът на хората, имащи право на обезщетение за неимуществени вреди

Гражданската отговорност може да доближи 1000 лв. на година. За това предизвести ръководителят на Асоциацията на застрахователите Светла Несторова, оповестява ekon.bg. Причината е решение на Върховния касационен съд от месец юли, с което се уголемява кръгът на хората, имащи право на обезщетение за неимуществени вреди. Заради него са и препоръчаните текстове в Кодекса на застраховането, съгласно които брачен партньор или сътрудник на починало лице може да получи до 20 000 лв., а брат или сестра - до 15 000 лв. всеки. С тях се вкарва предел на компенсациите за неимуществени вреди, които разрешават на близки родственици да желаят компенсации поради " болки и премеждия ” след настъпилото застрахователно събитие.

Съдебното решение кара застрахователите да отворят остарели досиета до пет години, а към този момент са почнали да се появяват и хора с искания, в това число и доведен дядо на умрял. Светла Нестерова от асоциацията на застрахователите съобщи: " При състояние, че се плащаха в този момент на родител, дете или брачен партньор, брачна половинка. Ако предположим, че новият кръг лица ще създаде още две и половина родственици на семейство, това на процедура значи удвояване на рисковата цена, тъй като главното количество компенсации за жалост в България се изплащат като болки и премеждия при неимуществени вреди ".

Само през юли и август правосъдните искове по " Гражданска отговорност " са се нараснали неведнъж, а застрахователните планове демонстрират, че с цел да могат фирмите да отговорят на тази обстановка, " Гражданската отговорност " би трябвало да нарастне повече от три пъти.

" Това значи, че един пенсионер, който има автомобил, ще би трябвало да заделя съвсем три от пенсиите си, с цел да продължи да го кара, а фамилиите ще би трябвало да заделят по две заплати годишно, с цел да бъдат притежатели на ненадейно трансформиралия се в първокласна стока автомобил ".

От асоциацията предизвестиха и за съществени измами, които се правят от девет адвокатски адвокатски фирми, които присвояват до 80 % от компенсациите на околните на починалите при пътни произшествия.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР