Причината е намесата в чужди избори, поясни Марк ЗукърбъргEдна руска

...
Причината е намесата в чужди избори, поясни Марк ЗукърбъргEдна руска
Коментари Харесай

Facebook изхвърля от мрежата руска агенция

Причината е намесата в непознати избори, разясни Марк Зукърбърг

„ Eдна съветска организация се опита да манипулира хората в Съединени американски щати, Европа и Русия – и ние не ги желаеме във Фейсбук на всички места по света “, съобщи Марк Зукърбърг

Фейсбук ще смъкна от обществената мрежа повече от 270 страници и сметки, ръководени от съветска организация, наречена „ Интернет изследователска организация “ (Internet Research Agency, IRA), заяви през вчерашния ден Марк Зукърбърг.

„ Повечето от нашите дейности против IRA до момента са били да им попречим да се намесват в задгранични избори “, сподели изпълнителният шеф на Фейсбук. „ Тази съветска организация неведнъж е работила лъжливо и се e опитвала да манипулира хората в Съединени американски щати, Европа и Русия – и ние не ги желаеме във Фейсбук на всички места по света “, безапелационен е Зукърбърг.

Създадена с задачата да свързва хората по света, Фейсбук се трансформира в инструмент за всеобща операция, отбелязва CNET. През последните няколко години държавни управления, пропагандатори и интернет тролове използваха Фейсбук за разпространение на подправени истории и въздействие върху изборите.

IRA е организация, обвързвана с съветското държавно управление, която основава подправени онлайн идентичности и влиза от двете страни на политическите диспути, твърди специфичният прокурор на ФБР – Робърт Мюлер. През февруари т.г. Мюлер упрекна организацията в скрит план за машинация в Съединени американски щати и „ кражба на идентичност “, поради активността й към изборите през 2016 година
още по тематиката
Още през ноември м.г. Фейсбук заяви, че ще каже на потребителите с какво наличие, произхождащо от IRA, са взаимодействали.

„ Уважаваме хората и държавните управления, които споделят политически възгледи във Фейсбук, само че не им разрешаваме да основават подправени сметки, с цел да вършат това. Когато една организация прави това неведнъж, смъкваме всичките й страници, включително такива, които може да не са подправени “, разясни Зукърбърг.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР