Причина за омазнения черен дроб не е само небалансираната диета,

...
Причина за омазнения черен дроб не е само небалансираната диета,
Коментари Харесай

Сигурен начин да предпазим черния дроб от заболявания

Причина за омазнения черен дроб не е единствено небалансираната диета, само че и корист с алкохол и болестта от диабет. Според наблюденията на специалистите сходни положения и метод на живот могат да зародят и да се обострят при липса на физическа интензивност, написа actualno.com.

Изследователи от Германския център за проучване на диабета и Университетската болница в Тюбинген стигат до извода, че постоянните физически извършения оказват удобен резултат върху черния дроб, оповестява Heilpraxisnet, базирайки се на изследване, оповестено в sciencedirect.com.

Според здравната статистика хората, страдащи от безалкохолна мастна чернодробна болест, постоянно се сблъскват и с диабет вид II. В резултат на това при тях има риск от развиване на цироза на черния дроб, както и от болести на сърцето и кръвоносните съдове. Специалистите са безапелационни, че повода за всички тези неприятности е несъответствието сред приема на калории и тяхното изгаряне. В резултат на това се образуват мастни натрупвания в черния дроб и се потиска функционалността на митохондриите.

Специалистите са уверени, че ​​активният метод на живот е най-хубавото средство за предварителна защита и лекуване на неалкохолна мастна чернодробна болест. Експертите организират опит с мишки, в който е открито, че позитивните промени в засегнатия организъм настъпват 6 седмици след установяването на ежедневна физическа интензивност. Учените свързват този развой с усъвършенстван надзор на равнищата на глюкозата в организма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР