Приблизително девет месеца и половина след началото на нахлуването в

...
Приблизително девет месеца и половина след началото на нахлуването в
Коментари Харесай

Русия се похвали с рекордна зърнена реколта, включително от окупирана Украйна


Приблизително девет месеца и половина след началото на нахлуването в прилежаща Украйна Русия регистрира рекордна годишна продукция от зърно на фона на изказванията, че страната е откраднала годишна продукция от окупирани територии, написа ДПА.

" Към днешна дата реколтата е 159 милиона тона бруто. В чисто изражение чакаме да бъде към 150 милиона тона ", сподели съветският министър на земеделието Дмитрий Патрушев в сряда на чуване пред съветския парламент.

Зърното, събрано от украинска територия, нелегално анексирана от Русия в нарушаване на интернационалното право, е включено в общото количество.

Украйна неведнъж е упреквала Русия в кражба на зърно в изключително огромни мащаби.

Американската галактическа организация НАСА заяви през ноември въз основа на разбор на сателитни фотоси, че Русия към този момент е прибрала 5,8 милиона тона пшеница от окупираните територии на Украйна на стойност към 1 милиард $.

Дори без да се включва украинското зърно обаче, резултатите от реколтата наподобяват доста увеличени спрямо миналата година, когато бяха събрани към 120 милиона тона зърно.

Предишната рекордна годишна продукция от зърно в Русия беше през 2017 година с рандеман от 135 милиона тона. По думите на Патрушев през 2022 година са ожънати повече от миналата година и захарно цвекло, соя, рапица, картофи, плодове и зеленчуци.

Русия е измежду водещите международни експортьори на зърно и триумфът на съветската беритба оказва огромно въздействие върху цените на зърното на интернационалния пазар.

Цените на зърното се покачиха доста тази година, значително водени от въздействието на съветската инвазия в Украйна и съветската военноморска обсада на украинските черноморски пристанища.

Москва разгласи проектите си да удвои износа на зърно през 2023 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР