Приблизително 69 милиона от предвидените от правителството на Германия 200

...
Приблизително 69 милиона от предвидените от правителството на Германия 200
Коментари Харесай

Германското правителство подпомага спорта, но не и футбола

Приблизително 69 милиона от плануваните от държавното управление на Германия 200 милиона евро незабавна финансова помощ ще бъдат вложени в професионалния спорт, оповестява ДПА.

По публични данни 339 спортни клуба и организации са изявили предпочитание пред Вътрешното министерство на Германия, което дава отговор за оправянето с пандемията от ковид, да получат финансиране от отпуснатия финансов пакет. От тези претенции 259 са били утвърдени, като те ще си поделят общо 55,3 милиона евро. Шест молби са били отхвърлени, до момента в който за други 74 към момента се преценя дали да бъдат включени в програмата.

От проекта за финансова помощ са изключени футболните клубове, само че баскетболните и хандбалните не са и те ще могат да получат помощ до 800 000 евро. От Вътрешното министерство към този момент обаче не считат да популяризират обществено листата с утвърдените претенденти, защото процедурата не е приключила. През юли немският парламент утвърди пакета от помощи, чиято цел е да помогне на професионалния и полупрофесионалния спорт в страната в изискванията на пандемия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР