Приблизително 2/3 от гърците на възраст между 18 г. и

...
Приблизително 2/3 от гърците на възраст между 18 г. и
Коментари Харесай

Проучване: 2/3 от гърците между 18 г. и 34 г. живеят с родителите си

Приблизително 2/3 от гърците на възраст сред 18 година и 34 година живеят с си , демонстрират данните на Евростат, което слага Гърция на шесто място измежду 35 европейски страни в изследването, оповестява БГНЕС. По-конкретно, съгласно заключенията на Европейската статистическа работа, основаващи се на данни най-вече от 2019 година, близо 50% от хората на възраст сред 18 година и 34 година в страните от Европейския съюз живеят с родителите си .
Съответният дял в Гърция и Италия е 69,4% - с 8,7 процентни пункта повече от 2011 година Скандинавските и северноевропейските страни са на най-ниските индикатори, като съответният % в Дания е 17,2%, а във Финландия - 19,5%. „ В Централна и Северна Европа се приема за даденост, че когато детето навърши 18 години, това отбелязва навършване на пълноправие и е начало на независимия му живот “, сподели Антигона Либераки, професор по стопанска система в университета Пантеон пред в. „ Катимерини ”.
 Осигуряват зелени коридори за празните камиони, влизащи в Гърция Осигуряват зелени коридори за празните камиони, влизащи в Гърция
От първи юли за тежкотоварните камиони, пътуващи за Гърция през граничния пункт " Кулата ", ще бъдат обезпечени две трасета, като едното о...
„ Манталитетът в Гърция, сподели тя, е доста друг, защото има доста обичайни показа за обществените функции. Да живееш самичък, тъй като към този момент си самостоятелен, не е толкоз високо скъп модел ”, добави тя, отбелязвайки, че преобладаващият нрав е, че родителите носят отговорност за децата си, до момента в който не се оженят - без значение от възрастта на въпросното „ дете “. Либераки означи, че финансовата и коронавирусната рецесии са основни и са засилили съществуващите патриархални трендове. „ Има завръщане на фамилиите към споделен общ дом, рецесията го направи “, сподели тя, като в същото време означи, че браковете в Гърция понижават, също най-вероятно заради пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР