Приблизително 100 горски служители са гасили пожари в горите през

...
Приблизително 100 горски служители са гасили пожари в горите през
Коментари Харесай

Над 100 горски служители са участвали в гасенето на пожари у нас през последните 24 часа

Приблизително 100 горски чиновници са гасили пожари в горите през миналото денонощие. Работещите в стопанствата на Сливница, Асеновград, Стара Загора, Свиленград, Петрич, Казанлък и други са се присъединили в преодоляването на огнената буря при 13-е катастрофи , зародили за 24 часа. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

Повече от 500 дка широколистна и иглолистна гора са били наранени от пожарите. Големи са вредите в горски масиви в региона на Стара Загора , където пламъците обгърнаха 200 дка иглолистна гора . Благодарение на превантивните противопожарни ограничения, като създаване на минерализирани линии и просеки, пожарът бързо е бил изгасен и вредите са били лимитирани.

Горски пожар. Снимка: Министерство на земеделието и храните

Около 200 дка широколистна гора е била наранена при пожара в Сливница , където към момента се работи по цялостното преодоляване на огъня. През цялата нощ на място са били горски чиновници, пожарникари, представители на община Драгоман и доброволци. Предвид сложния терен, недосегаем за тежка техника, на доста места огънят се гаси единствено ръчно . Увредени горски територии има и в стопанствата в Асеновград, Маджарово, Земен и Клисура.

Пожарите са били овладени , с помощта на бързата реакция на работещите в горските стопанства, навременната интервенция на огнеборците и оперативната организация всички. Така освен са били лимитирани вредите в горите, само че е била обезпечена и сигурността на живущите в обитаемоте места край огнените огнища.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР