Приближеният на Владимир Путин и беларуският силен Александър Лукашенко подписа

...
Приближеният на Владимир Путин и беларуският силен Александър Лукашенко подписа
Коментари Харесай

Приближеният на Путин подписа закон, с който си дава доживотен имунитет и забранява предизвикателствата на опонента

Приближеният на Владимир Путин и беларуският мощен Александър Лукашенко подписа нов закон, който ще му даде пожизнен имунитет от наказателно гонене.

новият статут също по този начин стопира опозиционните водачи, живеещи във краткотрайно заточение, да се кандидатират на бъдещи президентски избори. На доктрина законът за прокуратурата се ползва за всеки някогашен президент и членове на неговото или нейното семейство. На процедура единственият бенефициент от нея е 69-годишният Лукашенко, който ръководи страната с желязна ръка в продължение на три десетилетия.

Новата мярка наподобява е ориентирана към по-нататъшно подсилване на властта на Лукашенко и елиминиране на евентуални противници в идващите президентски избори в страната, които би трябвало да се проведат през 2025 година Законът доста стяга условията към претендентите за президент и прави невероятно избирането на опозиционни водачи, избягали в прилежащи страни през последните години. Само жители на Беларус, които са непрекъснато обитавал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР