Приближен на олигарха Борис Березовски е отговорен за убийството на

...
Приближен на олигарха Борис Березовски е отговорен за убийството на
Коментари Харесай

Приближен на Березовски убил Литвиненко

Приближен на олигарха Борис Березовски е виновен за убийството на някогашния разузнавач на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Александър Литвиненко . Това разгласи татко му Валтер Литвиненко в телевизионно предаване, представен от РИА " Новости ".

По думите му, физическият палач е Алекс Голдфарб , оказал помощ през 2000 година на Литвиненко при пътуването му от Турция за Англия. За Голдфарб се твърди, че е сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ. Това е декларирал преди години Ахмед Закаев, един от водачите на чеченската опозиция.

Според бащата, Литвиненко е бил токсичен няколко пъти, даже и в болничното заведение, където бе лекуван след отравянето с полоний.

При появяването си в студиото, Валтер е поздравил Андрей Луговой , който Англия подозира в убийството на сина му.

 Самоубил се е специалистът, открил отравянето на Литвиненко с полоний
Самоубил се е специалистът, открил отравянето на Литвиненко с полоний

След пътешестване до Русия месеци по-рано е открит с прободни рани

Яростен критик на съветския президент Владимир Путин, Литвиненко умря на 43-годишна възраст през ноември 2006-а, три седмици откакто пил зелен чай, подправен с полоний-210 в първокласния лондонски хотел " Милениум ", малко откакто получи английско поданство.

На смъртния си одър Литвиненко декларирал пред детективите, че Путин директно е разпоредил убийството му . Кремъл отхвърля това изказване, като тогава го дефинира като неуместно и постоянно е отричал замесеност.

Адвокатите на полицията и на фамилията на Литвиненко, които дефинират неговата гибел като " нуклеарна офанзива по улиците на Лондон ", акцентират, че присъединяване на Русия е единственото правдиво пояснение.

Лондон обвиниПутин за убийството на Литвиненко, което Москва дефинира като " анекдот ".

Борис Березовски, който се трансформира в критик на съветската ръководеща върхушка, беше открит обесен в дома си в Бъркшир през март 2013 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР