Приближавайки се към края на работния ден, решихме да хвърлим

...
Приближавайки се към края на работния ден, решихме да хвърлим
Коментари Харесай

Ядете пиле със зеле, кво мрънкате!

Приближавайки се към края на работния ден, взехме решение да хвърлим още един взор към някои от новините и тематиките, които ни/ви вълнуваха през последните 24 часа.

И така…

От родната Статистика ни осведомиха, че СРЕДНИЯТ общ приход на разположение от домакинство през второто тримесечие на 2018 година е 1 474 лева От Национален статистически институт също по този начин ни обясниха и каква е цялостната разбивка на покачването на приходите откъм заплати и пенсии и така нататък

И таман се окрилихме и ни стана едно хубаво и изведнъж… като се появи това гадно възприятие – като киселини в стомаха напряко. Гадно едно такова – почувствахме се като герои във анекдот. И тъй като се сетихме кой е вицът, напълно ни отиде настроението. Онзи анекдот, в който се загатва, че СРЕДНО-статистически у нас хората ядат пиле със зеле, просто едни ядат пилето, а други – единствено зеле. Добър вкус!

Няма по какъв начин да подминем Търговския указател, който не стопира да ни занимава. Търговският указател тази седмица за новините и новинарите е каквото беше Бенчо Бенчев предходната – няма отърване.

Такаааа… Плъзнаха едни клюки, че ТР нямал backup (тоест копие за всеки случай) и информацията е отишла на кино. Което доста ни подсети на фотографията с Югославската кола, на която написа: „ Без еърбег, тука умираме като същински мъже “. Ми по този начин де – backup-ът е за страхливците, ние сме същински мъже тука!

Успокоиха ни, че нарушаванията в работата на ТР не са свързани със злонамерена външна интервенция. Супер! Спокойни сме…

А вътрешна…?

Чуха се клюки, че било съзнателно направено, да се прикриели някакви мръсни покупко-продажби. Сакън!

Ген. Атанасов сподели, че „ правосъдният министър е сезирал ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, значи има данни за бойкот. Трябва да се види кой има интерес да заличава следи “. Пак можем единствено да кажем: Сакън!

После проф. Константинов ни изясни, че май ще би трябвало да се молим на Гугъл да ни върне Търговския указател. Изостава индивидът, по-находчивите непосредствено се обърнаха към Zamunda, да видят дали там няма bootleg копие. Оказа се, че има, но му е бъгав crack кодът… Абе смут!

Другата гнусота, която не ни дава мира е банкрутът на застрахователната компания „ Олимпик “, който изпържи към 200 000 нашенци с „ Гражданска “. Тук събитията напълно не са ясни и не знаем дори от кое място да стартираме.

По тематиката разбрахме две неща от шефката на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова, а те са: Гражданската би трябвало да нарастне двойно (ама несъмнено, я, напряко тройно по-добре! Особено на фона на тоя банкрут да си го приказваме това си е тъкмо в десетката – уцели момента Несторова, спор няма); и че по проблема „ Олимпик “ не можело още да се приказва има ли, няма ли тенденциозен фалит… Професионалната й оценка била, че са се предложили нереално ниски цени на пазара.

Нещата стоят почти по този начин: хората може и да получат обезщетение, може и да не получат; КАТ дава пролонгация, но не се знае докога; от властта дават обещание „ правдивост “, но от Гаранционния фонд споделят: „ да, но не, от кое място накъде! “ – компанията е кипърска и банкрутът е изработен по кипърското, а не българското законодателство, тъй че „ сбогом, пАри нЕма! “

Е, за нас остава да се чудим… измежду членовете на Съвета на въпросния Гаранционен фонд ли е и кипърската компания? Ако да – не би трябвало ли да предположим, че тя е внасяла вноски във фонда? Вноски, с които хората да бъдат обезщетени? Може да се питаме, може и да не се питаме. Във Фейсбук по тематиката дори се появи хаштаг #НовотоКТБ.

Ау, сакън!

Да погледнем оттатък Океана:

Собственикът на бира Corona влага 4 милиарда $ в марихуана. Това е 4 с девет нули след него. Долара.



„ Сделката ще бъде най-голямата в промишлеността за момента. “ Е, има си хас да не е най-голямата…

„ Алкохолната компания желае да се възползва от разширяващата се заверка на опиата “. Никога не бяхме предполагали, че ще прочетем такова изречение през живота си.

Обратно в BG:

„ Официално: Нов предмет влиза в гимназията “.

„ Новият предмет гражданското обучение е ориентиран освен към практическа ориентировка на учениците за актуалната демократична страна, разделянето на управляващите и структурите, само че и към тяхното осмисляне “.

Не, вие шегувате ли се? Гимназистите зациклят, като им сложат буквички в математиката, желаете да осмислят структурите на властта. Всъщност може да е трик за още по-голямо комплициране, кой знае?

Добре, признавам си, че шегата е малко плоска, самодейността не е неприятна, нека сработи в бъдеще (и нека не както Търговския регистър).

И за край:

„ Playboy съди компания за криптовалути “.


Playboy Enterprises е завела правосъдно дело против Global Blockchain Technologies (BLOC) поради това, че компанията не е спазила тяхно съглашение за внедряване на своя технология в медийните платформи на Playboy.

Всъщност това няма никакво, но никакво значение, само че просто ни хрумна следното: какъв брой ли е гадно да те съди тъкмо компанията, която ти е била един от героите в детството…?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР