Приближава краят на кампанията до 3 май за деклариране на

...
Приближава краят на кампанията до 3 май за деклариране на
Коментари Харесай

НАП Русе: С 36 % са повече подадените декларации за доходи

Приближава краят на акцията до 3 май за обявление на приходи, получени през 2021 година от физически лица. В офиса на Национална агенция за приходите в Русе ритмично постъпват заявления по член 50 от ЗДДФЛ, като техният брой 13 282 е с близо 36 % повече, от подадените в аналогичния интервал на предходната година. Сред тях преобладаващи са изпратените по интернет с ПИК или електронен автограф авансово попълнени от данъчната администрация електронни заявления – 10 362 бр., което е 78 % от всички подадени. Най-важното при тяхното потребление е, че всеки, които е със задължението да заявява приходи, би трябвало да ревизира и при нужда да редактира или добави данните в авансово попълнената декларация и по-късно да я изпрати към приходната организация.

Това е неотложно, тъй като в електронния формуляр са заложени автоматизирано и нетрадиционни приходи на обособените физически лица, за които Национална агенция за приходите е получила предварителна информация. Сред тях са приходите от продажби в интернет, като би трябвало да се направи разграничаване - в случай че сте продали в интернет използвани персонални движимости например сватбената си рокля или ненужната към този момент детска количка, то не би трябвало да се включват в електронния формуляр приходите, добити от такива еднократни по тип продажби, защото те са необлагаеми. Ако обаче става дума за електронна търговия с повече бройки от даден продукт, то за тези търговци приходите им от онлайн продажби се таксуват с 15 на 100 налог. В офиса на Национална агенция за приходите в Русе се популяризира брошурата „ Дължите ли налози, в случай че продавате в Интернет “. Внимание е належащо и за облагането на приходите от покупко-продажби с персонални моторни транспортни средства, които са били използвани по-малко от 12 месеца от притежателя.

Подаването на електронните заявления по член 50 от ЗДДФЛ се реализира непрекъснато през всички дни до 3 май 2022 година посредством уеб страницата на Национална агенция за приходите , а детайлности за декларирането на приходите може да се получат от 9 до 17, 30 ч. на телефона на Инфоцентъра на организацията 0700 18 700.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР