Прибираме се дълъг и уморителен работен ден и единственото, което

...
Прибираме се дълъг и уморителен работен ден и единственото, което
Коментари Харесай

Защо най-добрите идеи идват под душа

Прибираме се дълъг и изтощителен работен ден и единственото, което желаеме, е да си вземе един душ и да легнем да спим. И тъкмо там, в банята, под душа, ни идва гениална концепция, която все някак ни убягваше през целия ден...

Там, където бактериите умират, оживяват положителните хрумвания. Така шеговито можем да определим това събитие, което е познато на всекиго, само че евентуално не сме се замисляли за какво е тъкмо по този начин. А обяснението е доста просто и разумно.

Къпането е всекидневно повтарящо се деяние, което правим без да вкарваме изключително мисъл. Всичко е по-скоро механични придвижвания, които не затормозяват огромна част от мозъка ни. Така той има задоволително свободен потенциал, с цел да размишляваме над смисъла на живота и значимите неща от него .
 Снимка 418205
И по този начин внезапно може да ни навести вдъхновението, до момента в който сме мокри и сапунисани . Друг фактор, който способства за тази опция е, че си взимаме душ най-често рано заран или късно вечер, когато мозъкът ни отворен за креативно мислене.

Според разнообразни проучвания, най-хубавите хрумвания идват точно отвън пиковите часове на нашата ежедневна активност. Умората работи като генератор на нашата креативност , с цел да ни даде най-лесния и директен път до решението на избран проблем, който е на дневен ред.
 Снимка 418207

Така че, за положително или зло, това е по-вероятно да се случи часове откакто сме се прибрали, а не на работното място. И има огромен късмет това време да съвпадне с това за взимане на душ, изяснява Reader`s Digest.
 Колко постоянно да се къпем
Колко постоянно да се къпем

Правим ли го прекомерно постоянно

Още една причина за приток на гениални мисли под душа е фактът, че евентуално това е единственото място, на което оставаме сами в границите на 10-15 минути . А когато към нас няма разсейващи фактори като приказливи сътрудници, доста по-лесно можем да съберем две и две. Отпускането на тялото води и до разпределяне на мозъка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР