Прибързана може да се окаже радостта на антиваксърите и антимаскърите

...
Прибързана може да се окаже радостта на антиваксърите и антимаскърите
Коментари Харесай

НОВО 20: Маските остават на закрито и в транспорта

Прибързана може да се окаже насладата на антиваксърите и антимаскърите от през вчерашния ден с новината за отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура в страната от 1 април. Лично шефът на здравната комисия в Народното събрание доцент Антон Тонев посочи, че към този момент се пишат текстове за смяна на закона по този начин, че маските на закрито и изключително в публичния превоз да останат годни и наложителни и след тази дата.

Депутатът от " Промяната " е уверен:

" Ще би трябвало да носим маски на закрито и в градския превоз и след отпадане на епидемиологичната конюнктура ".

" Ще се наложат промени в закона, с цел да останат маските на публичните места и без епидемиологична конюнктура, както и да може министърът на опазване на здравето и шефове на РЗИ по места да вкарват част от ограниченията, с които сме привикнали ", изясни още той пред Би Ти Ви.

Вкарваме промени в закона за здравето, които внасяме на комисия още във вторник на изключително съвещание, заяви Тонев.

Той сподели още:

Предлагаме и при смяна на в епидемиологичната конюнктура по райони, в случай че се получи районно нарастване на бройките, да могат в самия район да се вкарват спомагателни ограничения - такива, на каквито сме били очевидци и до момента.

" Карантината на контактните лица от 1 април ще изчезне като общо предписание, само че шефове на РЗИ според от районната конюнктура и районната обстановка ще могат да я постановат в съответни случаи ". За болните карантината остава и не престават да се лекуват по до момента открития ред.

ТЕМА преди 1 час 347 преди 24 часа 765 преди 2 дни 2047
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР