При засилени мерки за сигурност преминава отбелязването на годишнината от

...
При засилени мерки за сигурност преминава отбелязването на годишнината от
Коментари Харесай

Кореспондентът на Euronews България в Киев: Днес Киев изглежда като един нормален европейски град, хората са спокойни

При засилени ограничения за сигурност минава отбелязването на годишнината от началото на войната. Това сподели за Дарик кореспондентът на България в Киев, Анастасия Димитрова.

Церемониите в памет на жертвите в Украйна не се афишират обществено заради ограничения за сигурност. Със сигурност такава ще се организира и в Буча- градът, който се трансформира в нарицателно име за съветските зверства.

Прекъсванията на електричеството са необичайност и макар ежедневните сирени за заплаха, украинците декларират, че не се опасяват, сподели още Анастасия Димитрова.

" Властите предизвестиха още преди няколко дни, че са вероятни засилени обстрели и тъкмо поради това учебните заведения тук в Киев минаха на отдалечено образование още преди няколко дни. Част от хората също работят отдалечено, а управляващите предлагат на жителите да заобикалят места, където е допустимо да има скупчвания на доста хора. Такива ограничения има освен в Киев, а и в регионите, къде обстрелите са всекидневие ", описа Димитрова.

" Днес Киев наподобява като един естествен европейски град и единствено металните барикади в центъра на града и наличието на военни издават, че тук в действителност се води война. Прекъсванията на електричеството са необичайност, станциите на метрото са спокойни. Сирени проехтяват тук най-малко един път всеки ден, само че хората към този момент сасвикнали с тях. Те знаят, че страната им ги пази ", добави кореспондентът.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР