При закрити врати в Министерския съвет се провежда Съвет на

...
При закрити врати в Министерския съвет се провежда Съвет на
Коментари Харесай

Съветът на управляващата коалиция обсъжда БНБ и военната помощ за Украйна

При закрити порти в Министерския съвет се организира Съвет на ръководещата коалиция.

Предварителният фокус на диалозите бяха назначенията в основни държавни регулатори, препоръки и други органи, в това число Българска народна банка, само че след импортираното проекторешение за военнотехническа помощ за Украйна то също ще е в центъра на разискванията.

Досега тематиката по какъв начин да се подходи към кадровите промени не е била обсъждана в целокупност от обединението. Предстои значимо решение за избора на нов шеф на Българската национална банка, като двамата претенденти за поста са от ръководещата коалиция - Андрей Гюров от Политическа партия и Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Обединението " Демократична България " към момента не е решило за кого от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка ще гласоподава. Българска социалистическа партия счита, че обединението би трябвало да се сплоти към решение за поддръжка на един от претендентите. " Ние ще вземем решение на съвещанието на парламентарна група. Нашата позиция е, че би трябвало да има един претендент общо на обединението ", сподели Георги Свиленски от левицата.

По отношение на военната помощ към този момент са ясни позициите на Демократична България, която внесе проекторешението в Народното събрание и е твърдо " за " мярката, и на Българска социалистическа партия, която е твърдо " срещу ".

Въпреки диаметралните си позиции и Георги Свиленски от левицата, и Атанас Атанасов от Демократична България отхвърлиха в неделя опцията тематиката за военната помощ да стане причина за раздробяване на обединението.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР