При задържането на петимата съпричастни към атентата в Истанбул са

...
При задържането на петимата съпричастни към атентата в Истанбул са
Коментари Харесай

Прокурор Ангел Кънев:Използвани са сили на отряда за борба с тероризма при задържането на петимата съпричастни към атентата в Истанбул

При задържането на петимата съпричастни към атентата в Истанбул са употребявани сили на отряда за битка с тероризма, интервенцията е подкрепило и контраразузнаването, сподели пред публицисти прокурорът от Софийската градска прокуратура Ангел Кънев. Той добави, че по случая се работи от вторник като дейностите текат взаимно сред България и Турция.

Само за четирима от арестуваните прокуратурата желае непрекъснат арест, защото за петият упрекнат - жена със здравословни проблеми, проверяващите са решили, че няма да бъде в ареста.

Освен за подкрепяне на терористична активност, петимата са упрекнати и за " каналджийство ", трафик на хора и контрабанда, разяснява още Ангел Кънев. Той добави, че предстоят още редица дейности по следствието като са отправени молби за правна помощ до няколко страни. Продължава издирването на един човек, за който в Турция има издадена заповед за арест.

От петимата арестувани у нас единствено един е с двойно поданство - българско, останалите са чужденци, уточни Ангел Кънев. По думите му упрекнатите са влезнали на територията на страната ни нелегално.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР