При встъпването си в длъжност за втори мандат френският президент

...
При встъпването си в длъжност за втори мандат френският президент
Коментари Харесай

Макрон обеща да изгради „по-силна Франция“

При встъпването си в служба за втори мандат френският президент Еманюел Макрон даде обещание да построи по-силна Франция и да употребява нов способ на ръководство.

„ Обещавам да изградя планета, която е по-добре пригодена за живот, Франция, която е по-жива и Франция, която е по-силна “, сподели той в речта си в Елисейския замък, обещавайки „ нов способ “ за ръководство след първи мандат, по време на който страната постоянно бе поляризирана.

По традиция в деня на встъпването в служба Макрон беседва с предшествениците си.

Едно от първите му решения ще бъде назначение на нов министър председател. А първата му задгранична аудиенция ще бъде в Берлин за среща в понеделник с канцлера Олаф Шолц.

В Париж се организира церемонията по встъпване в служба за втори президентски мандат на Еманюел Макрон. Toй беше избран отново на 24 април, на втория тур на президентските избори с 58,55% против противничката си от "Национален общ брой " Марин Льо Пен, която получи 41,45%, предадоха международните организации.

Церемонията следва непоколебим протокол. Тя стартира в 11 ч. парижко време и продължи към половин час. На нея бяха поканени 450 посетители, включително и предшествениците на Макрон - Франсоа Оланд и Никола Саркози.

Церемонията стартира с оповестяването на резултатите от изборите от ръководителя на Конституционния съвет Лоран Фабиюс. После великият канцлер на Ордена на почетния легион, военачалник Беноа Пюга разгласи за повторно Макрон за "велик магистър на Ордена па почетния легион ".

След това Макрон произнесе тирада пред гостите.

На финалният стадий от церемонията бяха отдадени военни почести на висшия главнокомандващ, а в градината на президенството отекне "Марсилезата " и проехтяха 21 залпа артилерийски салют.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР