При встъпване на новото ръководство на Александровска болница през юли

...
При встъпване на новото ръководство на Александровска болница през юли
Коментари Харесай

С кредит от 35 млн. лв. Александровска болница избягва фалит

При встъпване на новото управление на Александровска болница през юли 2021 година лечебното заведение е заварено в недобро положение и самобитен финансов колапс - с просрочени отговорности малко под 35 млн. лева

След три месеца договаряния с банкови институции е контрактуван банков заем в края на декември в размера на просрочените отговорности , при лихвен % 2.5% и положителни условия за погасяване на 6-месечен гратисен интервал за да се понижи финансовата тежест. Кредитът е за 6.5 години, има контракт и се чака утвърждение на принципала - Министерство на здравеопазването .

Това изясни на конференция в болничното заведение след 6 месеца на поста новият шеф. По думите му се чака болничното заведение да е с нула (0) просрочени отговорности след приключването на интервала на заема.
 Александровска болница - пред банкрут и в най-тежко положение
Александровска болница - пред банкрут и в най-тежко положение

Стойчо Кацаров счита да сезира прокуратурата

Директорът изясни в детайли, че след встъпването в служба на новия Съвет на шефовете е изработен разбор на финансовото положение, здравната активност и фрагментите, с цел да се разпознават главните проблеми.

Направен е ретроспективен разбор обратно в годините, който сочи, че последната година, завършваща с облага, е 2012 година Оттогава до 2020 година болничното заведение е имала загуба сред 4-6 млн. лева, като за последната тя е била сведен до 2.5 млн. лева В началото на юни загубата с струпване е била 69 млн. лева Като извънредно сериозен проблем разказа Атанасов отговорностите, защото са равни на цената на личния капитал на заведението, а наклонността е към цялостна декапитализация, размерът е бил малко над 50% над годишния оборот .

Засечени са амортизирана инфраструктура, разминаване сред доходи и разноски, проблеми при публичните поръчки, за което са направени разбори и отчети.
 Трагично финансово положение на Александровска болница откриха в Министерство на здравеопазването
Трагично финансово положение на Александровска болница откриха в Министерство на здравеопазването

Констатирано е и жестоко нарушение на разпоредбите за работа на Съвета на шефовете

Странен проблем изложи шефът на болничното заведение - той е бил определен юни месец, когато са поискани данни от месечния доклад, в който е попадал дълг 8.6 млн. лева . След вписването на новия съвет на шефовете юли - той е бухнал на 28 млн. лева Причините за внезапния скок били подписани спомагателни съглашения за част от доставчиците за ново разсрочване на падежите и споразуменията, изтекли в края на полугодието и сумите са минали в графата на просрочените. До края на юли те са достигнали размер на над 34 млн. лева

Относно ремонтите в болничното заведение - " те са имали темперамент на гасене на пожари, а не на обмисляне на тактика на сградния фонд ". Функционират 31 клиники и лаборатории, разпределителната мрежа е 29 км тръби за газове, 7 станции за медицински О2, 1 за божествен газ, 35 броя разпределителни табла. Електрическото - 12 000 метра кабелни трасета, 181 климатика, 22 асансьора.
 КПКОНПИ проверява началник на Александровска болница
КПКОНПИ проверява началник на Александровска болница

Образувано е произвеждане за спор на ползи

Сметките за ток на Александровска болница са големи - в края на декември 2020 - 85 млн. лева, в края на декември 2021 година - 284 млн . лева В тази връзка Атанас Атанасов посочи, че се причислява към апела на други болнични заведения за подкрепяне от страната за подкрепяне за заплащане на сметките за ток .

Една от главните тежести в ръководството са били наследените отговорности към снабдители от 35 млн. лева ., заради което е формиран възстановителен проект. В него са включени предоговаряне на просрочените отговорности, метаморфоза на настоящите разноски, усъвършенстване на администрацията, преустановяване на някои контракти.

Извършено е отчасти преструктуриране - сливане на клиники, дублиращи се действия, смяна в структурата на администрацията , проект за приходите от НЗОК и други източници. Оказало се, че част от клиниките са имали краткотрайна облага, само че по огромната част от структурите са имали финансови загуби.

Приходите са били по-ниски от разноските. Първи доклад в средата на февруари след обмисляне на разплащанията, основана система за надзор върху приходите и разноските, обновен ценоразписът, проект за непогасените просрочени отговорности в няколко разновидността.
 Болниците желаят нов механизъм за компенсиране цената на тока
Болниците желаят нов механизъм за компенсиране цената на тока

Искат и нарастване на цената на клиничните пътеки

В тактиката за стабилизация е планувано поетапно понижение на финансовата загуба, 2023 година е планувано да се осъществя и облага. " Имаме облага от 2.2 млн. лева още декември ", похвали се в тази връзка шефът на болничното заведение. С 3 млн. лева е понижена настоящата загуба. Това дава съображение за по-бързо излекуване на Александровска болница , уточни той.

454 лекари, 214 преподаватели 300 мед сестри, 421 експерти по здравни грижи, 257 санитари и болногледачи, 83 администрация, 96 механически личен състав, сега 1386 души е екипът на болничното заведение, регистрира Атанасов. Той заключи, че няма отпаднали действия, новопостъпили специализанти са 30 души, плюс 13 по план, 52 напуснали от личния състав, измежду тях и в пенсионна възраст .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР