При всички положения се вижда, че президентът и премиерът ще

...
При всички положения се вижда, че президентът и премиерът ще
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: България ще отстоява позицията си по темата за общата ни история с РСМ

При всички положения се вижда, че президентът и министър председателят ще водят външната политика на България. Те поемат по-активна роля да слагат на дневен ред и пред обществото по какъв начин ще се развиват нашите връзки от външнополитически проект. Това сподели за Нова телевизия Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи и интернационален анализатор.

„ България ще следва модела на Гърция при разрешаване на спора. Ще се търси диалогичност и по други тематики. Посещението на гръцкия министър председател Мицотакис в България беше основно, тъй като Гърция сподели по какъв начин и под напън, само че и с разширение на разговора може да се стигне до решение да този спор. От друга страна Русия също става по-нервна. Виждайки, че има някаква опция за разрешаване на разногласието, тя го смята като опасност за своите ползи в района. Но увеличението на опциите за разговор и по други сфери би могло да понижи напрежението”, сподели още той.

А дали България ще отстоява позицията си по тематиката за общата ни история с РСМ, Керемедчиев счита, че “няма българско държавно управление, което да отстъпи по тези червени линии”.

“Това няма да се случи, тъй като би означавало едно доста съществено неодобрение в страната ни”, добави Милен Керемедчиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР