При всички положения отиваме на избори, поне това е прочитът,

...
При всички положения отиваме на избори, поне това е прочитът,
Коментари Харесай

Политологът Страхил Делийски: В следващите два месеца ще се върнем с 2 г. назад

При всички положения отиваме на избори, най-малко това е прочитът, който дава политическата обстановка от през вчерашния ден и през днешния ден. Никой от политическите лидери не даде ясна поръчка, че може да се образува държавно управление с втория мандат. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Георги Киряков.

Те ни връщат най-малко преди девет месеца, в случай че не и по-назад. Отново сме в обстановка, в която нямаме държавно управление, както и в обстановка, в която президентът ще се върне в политическия развой, съобщи политологът Страхил Делийски.

По думите на Киряков, след конституционните промени евентуално ще има длъжностен кабинет, който ще е напълно на. Президентът към този момент се дистанцира от служебния кабинет. Това значи, че  ще вършат предварителните избори, уточни политологът.

Президентът има роля в служебния кабинет. Това, че то няма да бъде формирано от него, не значи, че няма да бъде съветвано с него. С развалянето на сглобката президентът е вкаран в политическия развой. Това служебно държавно управление ще очертае най-малко контурите на бъдещите болшинства, разяснява Делийски.

Георги Киряков означи, че без " - " нямат болшинство в Народното събрание и ще би трябвало да търсят друго, което ще спъва работата на възможното последващо Народно заседание.

Публиката желае да чуе какво се случва с властта и по какъв начин тази власт ще създаде някаквъв положителен резултат. Когато нещо се е счупило, последното нещо, което ни интересува, е кой го е счупил. Затова ние би трябвало от през днешния ден да знаем какви ще са разновидностите за последващо държавно управление, съобщи Страхил Делийски.

Имайки поради, че сме обречени на съдружни ръководства, няма по какъв начин да знаем това. Това ще стане ясно при диалози след едни бъдещи диалози. Пак ще търябва да се договаря и да се подписва съдружно съглашение, сподели Киряков.

Моето мнение е, че в идващите два месеца ще се върнем с две години обратно, уточни още Делийски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР