При всеки порой си говорим за едно и също -

...
При всеки порой си говорим за едно и също -
Коментари Харесай

Вземете си лодки, тези дни ще вали. Ако нямате - тежко ви...

При всеки проливен дъжд си приказваме за едно и също - по какъв начин подлезите са наводнени, улиците са се трансформирали в реки и целокупното население плува, с цел да пресече един другояче обичайно изглеждащ бул.. Спомняме си при огромните дъждове предходната година по какъв начин столичните коли бяха съвсем отнесени поради вода в центъра на София. Как влаковете в метрото стопираха придвижването си, тъй като тунелите бяха цялостни.

Пореден мотив за следващ път да си приказваме за неналичието на отводнителна система, цялостните с отпадъци шахти и неналичието на превантивни дейности от страна на виновните институции са вчерашните дъждове. Не за часове, за минути улиците се пълнят с вода. Метростанциите в София бяха наводнени. Канализацията не е съумяла да поеме многото вода. А това са единствено няколко капки по-силен дъжд. Ами в случай че вали в продължение на няколко дни? Ако вали, както валя в Германия, където жертвите на наводненията са десетки, изчезнали са стотици хора, а нанесените материални вреди ще костват милиони. Какво ще вършим ние? И кой ще е отговорен?

Уви, неприятното време ще се задържи няколко дни.Жълт код е разгласен и за през днешния ден в 19 области от страната за къси, само че интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има заплаха от градушки. В три области – София, Монтана и Враца кодът е оранжев. Югоизточна България е единствената, в която не се чакат огромни валежи.

Съветът ми е - пригответе си лодка. Ако нямате, тежко ви.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР