При все, че през този месец рок легендата Данчо Караджов

...
При все, че през този месец рок легендата Данчо Караджов
Коментари Харесай

Рок легендата Данчо Караджов: Журито на „Гласът на България ме отвращава“

При все, че през този месец рок легендата Данчо Караджов ще навърши 72 години, продължава да е измежду най-активните ни музиканти. С сътрудниците му са нонстоп по участия, а неотдавна направиха и следващия си мегаконцерт в зала 1 на НДК.

 

Разкрива, че отбелязал Йордановден на морето и добавя, че за него този ден е най-истинският в живота му. Не е от хората, които почитат рождените дни и не схваща тези, които изпадат в делириум по този мотив. Свързва Йордановден с покръстването на Исус в р. Йордан и дядо си, на който е кръстен. А 20 януари, когато ще навърши 72 години, смята за напълно елементарен ден, в който Господ го е изпратил на Земята, нищо повече.

 

Никога не е скачал в река да извади кръста на Йордановден, само че постоянно се е възхищавал на хората, които го вършат. Ужасява се даже при мисълта по какъв начин ще се озове в ледената вода и признава, че не обича студа.

 

Определя отминалата 2023 година като чудесна освен в персонален, а и в професионален проект. Разкрива, че годината била една от най-хубавите от миналите 45 за група „ Сигнал “.

Наскоро влезе и в амплоато на артист във кино лентата „ Цената на властта “. Срещнал усложнения при заучаването на репликите, защото трябвало да е наясно и с тези на колегата си, с цел да може да се ориентира по кое време завършва единият и стартира другият.

Въпреки всичко приел предизвикването и даже се майтапи със себе си, че един Робърт де Ниро не може да се смути от нищо в киното и добавя, че точно той е любимецът му в седмото изкуства. Като цяло е удовлетворен от присъединяване си във кино лентата и се радва, че хората, които са го гледали, го поздравили.

 

Смята, че не би приел актьорски задължения и отсега нататък. Категоричен е, че присъединяване му в „ Цената на властта “ е било първото и последното в киното и не би приел сходно предизвикателство още един път.

 

Не крие, че е доста мъчно да си рок звезда в България и добавя, че по света би му било доста по-лесно. Твърди, че „ Сигнал “, са последните мохикани на българския рокендрол. И въпреки да е мъчно, по едно и също време с това е благополучен, че са съумели да се задържат толкова време на върха. При все, че у нас се шири разбирането, че по-възрастното потомство би трябвало да се отдръпна и да даде път на младите, Данчо Караджов признава, че не вижда и никакви млади, нито пък е застанал на нечий път. Посочва, че до момента в който публиката цялостни залите и го желае на сцената, ще бъде там.

 

Съпругата му продължава да се майтапи с него, че ще бъде втората Лили Иванова като дългоденствие на сцената. Категоричен е, че язвителните реплики по адрес на необработените фотоси от концерта на Лили Иванова са обидни не за нея, а за тези, които ги вършат и би следвало да се засрамят.

 

По отношение на музикалните излъчвания е безапелационен, че те са най-фалшивата работа и акцентира, че е грях да излъжеш едно дете, че е звезда и на другия ден да го изхвърлиш на улицата. Признава, че се отвращава от журито на „ Гласът на България “ и не е гледал нито един от епизодите през 2023 година Според него подредените там, са спуснати с парашут от горната страна и е безапелационен, че Дара не схваща нищо, с цел да дава важно-важно оценки. Що се отнася до Иван Лечев, съгласно него, той въобще не схваща от пеене. Музиката е съществено изкуство, към което би трябвало да се подхожда съществено.

 

Спрял е броя на сбирката си от китари на 41 като последната от тях му е била подарена предходната година от негов обожател лютиер, направил копие на китарата, с която преди години записал първия си двоен албум в историята на българската музика – „ Каскадьори “.

 

Не е придирчив към храната, нито пък е алчен. Не е вегетарианец, само че пък рядко яде месо, защото избира постните гозби. Твърди, че брачната половинка му е огромен занаятчия в кухнята и не може да спре да яде, когато му е сготвила спанак с ориз да вземем за пример. Обича фасул, леща, зеленчукова чорба, нищо завъртяно и засукано.

 

Денят му стартира с две чаши от по 200 мл. чисто кафе, след което се усеща чудесно. През деня пък пие черен чай. Признава, че пенсията му е 600 лв., само че в случай че би трябвало да разчита единствено на нея, хубавичко ще я закърши.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР