При все, че през тази година Данчо Караджов навърши 70

...
При все, че през тази година Данчо Караджов навърши 70
Коментари Харесай

Данчо Караджов: Не вярвам в апокалиптичния сценарий за зимата

При все, че през тази година Данчо Караджов навърши 70 години, продължава да е измежду най-активните родни музиканти.

С сътрудниците му от Сигнал са нон стоп по концерти, а неотдавна издадоха и следващия си албум „ След тъмнината “

Споделя, че повода от 2005 година досега да не са пускали нищо ново е фактът, че е бил афектиран на статуквото в медиите и на всички, които се вършат американци и не зачитат българския интерес във връзка с културата. 

За себе си споделя, че не е от тези, които настояват, че работят непрекъснато. През лятото съумял да съчетае потребното с приятното. Хубавото от това лято е, че около концертите си е възвърнал вярата, че българският рок има защо да живее. Казва, че твори, единствено когато получи ентусиазъм и концепция, а не по обвързване. 

Предполага, че и идната година със „ Сигнал “ ще създадат турне из страната, само че то е нещо всекидневно, а не тъй като се навършват 45 години от качването им на сцена. 
На пръв взор Данчо Караджов е много затворен и мирен човек, само че пък за сметка на това е непосредствен. Случаите, в които би трябвало да си отвори устата, не прости на никого. Така се случило и през 1982 година с комунистите, които нарушили кредото му и им отвърнал, поради това групата им изпаднала в недружелюбност за една година. 

Винаги пази това, за което се е борил години наред и не разрешава на никой да му се качва на главата. Когато е ядосан се старае да не реагира прочувствено, защото това пречи на душeвността му. Категоричен е обаче, че няколко думи са задоволителни, с цел да успее да сложи всеки на мястото му.
Винаги е казвал истината и държи на нея, безапелационен е, че по този начин ще бъде и отсега нататък. 

Не се опасява от момента, в който ще му се наложи да се сбогува със сцената, тъй като е наясно, че всичко на тази земя си има начало и край. Категоричен е обаче, че от „ Сигнал “ ще излезе единствено в ковчег.

Както знаете Данчо Караджов бе част от журито в „ Гласът на България “, безапелационен е обаче, че тазгодишното жури е цялостна „ трагикомедия “.
Според него единственият в така наречен жури, разбиращ от пеене е Любо Киров, а двете дами – Дара и Галена, са поставени за хубост. Що се отнася до Иван Лечев, съгласно Караджов, той не схваща безусловно нищо от пеене.

Не крие, че към днешна дата членовете на журито се спускат от горната страна – продуцентите вършат всичко по силите си да вкарат свои хора измежду оценителите. Всеизвестен е фактът, че когато свърши съответното предаване, всички остават с празни ръце, като се изключи продуцентите, които си пълнят гушите година след година, безапелационен е Караджов. Най-жалкото съгласно него е, че подвеждат децата, карайки ги да си мислят, че към този момент са звезди и кариерата им е в забрадка вързана. 

Що се отнася до Владислав Славов споделя, че „ Сигнал “ и в частност той самият нямат проблеми с него и недоумява за какво сътрудниците му недоволстват от него. Допълва, че точно той им е управител и промоутър, както и индивидът, издаващ албумите им. Недоумява за какво Силвия Кацарова е изпуснала по този начин нещата, че той да се разпорежда с това, което е изпяла.

Споделя, че не е упражнил правото си на глас на 2 октомври, защото никой от претендентите за депутат не съумял да го убеди, че би трябвало да отиде до урната и да даде гласа си за него. Категоричен е, че Евгени Димитров от „ Ку-ку бенд “, с който са доста положителни другари по никакъв метод не се е опитал да го вербува да гласоподава за Има Такъв Народ. Според него служебният кабинет ще изкара най-малко още два мандата. 

Не се тормози, че зимата ще е тежка, освен това – не има вяра, че се задава безспорен апокалипсис.
Източник: Уикенд 

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР