При вот 2 в 1 ще трябва да закупим между

...
При вот 2 в 1 ще трябва да закупим между
Коментари Харесай

Цветозар Томов: При избори 2 в 1 ще трябват още между 1200 и 2400 машини

При избор 2 в 1 ще би трябвало да закупим сред 1200 и 2400 машини. По-изгодно за страната е да закупим, а не да наемем машини. Това съобщи в студиото на „ Здравей, България” по представителят на ЦИК Цветозар Томов.

Според него провеждането на президентски и парламентарни избори в един ден има както предимстма, по този начин и дефекти.

„ При избори 2 в 1 се чака да има по-висока изборна интензивност. От друга страна обаче ще има повече разноски за закупуване на още машини ", посочи Томов.

По думите му комерсиалният спор сред ЦИК и „ Сиела Норма” няма да се отрази на организацията на изборите. „ Спорът е за това дали Комисията е придобила собствеността на устройствата за машинно гласоподаване, откакто към този момент ги е платила. Аргументът на „ Сиела Норма” е в това, че договорът от 6 февруари не планува отчасти заплащане. В момента към момента има неуточнени елементи към заплащането на програмен продукт. „ Сиела” се води от комерсиалните си ползи и желанието да има монопол върху обслужването на машинното гласоподаване от страна на ЦИК. „ Сиела” си прави добре работата по време на избори, нямаме несъгласие към нея”, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР