При влизането на България във Валутния механизъм ЕРМ2 и в

...
При влизането на България във Валутния механизъм ЕРМ2 и в
Коментари Харесай

Управителят на БНБ и финансовият министър: Влизаме в Еврозоната без промяна на курса евро/лев


При влизането на България във Валутния механизъм ЕРМ2 и в Европейския банков съюз няма да се трансформира курсът на лв. към еврото, бяха безапелационни шефът на Димитър Радев и министърът на финансите Владислав Горанов. Те участваха в 14-та годишна среща на бизнеса с държавното управление в София.
Ще се промени ли курсът евро/лев при влизането ни в чакалнята на еврозоната? Валутният курс на лв. към еврото не е променян от 1999 година
България няма да анулира Валутния ръб и да трансформира закрепения курс на еврото, съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев, представен от БГНЕС.

„ Ние се намираме във финалната права по договарянията за присъединението и до присъединяване в еврозоната. Това е позиция на държавното управление. Тази тематика трета година в никакъв случай не е поставяна и по време на диалозите с европейските финансови институции “, съобщи шефът на Българска народна банка.

„ Промените се вършат по единствения вероятен метод – през българския парламент. България ще влезе в еврозоната с този курс и левът ще отпадне, когато влезе еврото “, удостовери и финансовият министър Владислав Горанов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР