При въздушни удари в контролираната от бунтовниците провинция Идлиб в

...
При въздушни удари в контролираната от бунтовниците провинция Идлиб в
Коментари Харесай

Въздушни удари избиха повече от 30 души в сирийския Идлиб

При въздушни удари в следената от бунтовниците провинция Идлиб в Сирия са били избити минимум 33 души през последните два дни. Това оповестиха от Сирийския център за наблюдаване на човешките права, както и спасители в Идлиб, заяви " Ройтерс ".

Повечето от жертвите са в град Саракиб, който се намира на основната автомагистрала, свързваща следения от държавното управление град Алепо и намиращата се на 20 км северозападно от Абу ал Духур военновъздушна база, която сирийските държавни сили и присъдружните им милиции завзеха, прогонвайки бунтовниците.

Сирийските държавни медии не са съобщили за въздушни удари в Идлиб, само че осведомят, че армията и нейните съдружници са разширили контрола си към въздушната база - гореща точка на неотдавнашна държавна атака.

Гражданската отбрана на Идлиб, избавителна работа в следената от бунтовниците територия, известна като " Белите каски ", обявиха, че въздушни удари през последните 24 часа са блъснали няколко села в северозападната провинция. Според " Белите каски " повече от 35 души са били ранени.

Уточнява се, че изтребителите са блъснали пазар за зеленчуци в Саракиб тази заран. " Непосредствено по-късно болничното заведение, в която бяха откарани ранените, беше ударена, предизвиквайки пострадвания измежду медицинския личен състав, а болничното заведение е неизползваема ", прецизираха " Белите каски ".

Сирийското държавно управление твърди, че удря единствено екстремисти и неведнъж е отричало да удря цивилни обекти като лечебни заведения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР