При установяване на нелоялни практики трябва да се налага максималната

...
При установяване на нелоялни практики трябва да се налага максималната
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Санкцията за нелоялни практики на търговците ще стане 50 000 лв.


При определяне на нелоялни практики би трябвало да се постанова оптималната допустима глоба, която ще бъде 50 000 лева Това сподели за bTV ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Той напомни, че след няколко дни ще влязат в действие признати към този момент от Народното събрание промени в Закона за отбрана на потребителите, с които съвсем двойно се усилва глобата за по този начин наречените нелоялни практики.

„ Това са всички случаи, в които търговците се пробват да излъгват потребителите и да създадат някаква нерегламентирана облага за тяхна сметка. Така че от 30 000 лева, каквато беше оптималната глоба досега, от 28 май нататък тя става 50 000 лева, а при повторност даже и повече.

Така че това е един от най-важните принадлежности съгласно мен да се получи възпиращият резултат за тези, които ще употребяват, евентуално такива ще има, въпреки всичко не можем да подсигуряваме, че пазарът ще бъде безплоден, тези ограничения, които най доброжелателно страната вкарва, с цел да помогне на хората “, съобщи Маргаритов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР