При успешни реализации в рамките на изминалата седмица служителите от

...
При успешни реализации в рамките на изминалата седмица служителите от
Коментари Харесай

Закопчаха наркодилъри в Пазарджик и Братаница

При сполучливи реализации в границите на миналата седмица чиновниците от бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик задържаха двама мъже за разпространяване на наркотични субстанции. Процесуалните дейности са осъществени под наблюдението на прокурори от Окръжната прокуратура в регионалния град.

При първия случай криминалистите направили немалка по размер оперативна работа и по този начин попаднали в дирите на престъпно проявения Т.З.-34г. от пазарджишкото село Братаница. Станало ясно, че той е дилър на синтетични опиати за територията на регионалния град и околните обитаеми места. През миналия уикенд екипите от бранша пристъпили към осъществяване на профилирана полицейска интервенция. В хале намиращо се в някогашния икономически двор на село Братаница  Т.З. бил хванат. По време на задържането той оказал гневна опозиция на полицейските чиновници и даже опитал да се отърве от намиращата се в него дрога. Въпреки това в якето му е намерено полиетиленово топче съдържащо бял прахуляк, който реагирал позитивно на амфетамин. Проведен е и спомагателен оглед, при който в парково пространство криминалистите разкрили и второ топче също съдържащо амфетамин. Така общото количество на планове опиат възлиза на близо 24 грама. Т.З. е арестуван първични за период от 24 часа, само че прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик удължил периода на ареста му със 72 часа. Внесено е искане от страна на прокуратурата в Окръжния съд за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “

Аналогичен е и казусът с 28-годишния С.Р. от Пазарджик. На улица в центъра на регионалния град той бил хванат от чиновници от бранша с пакетче-тип спейсбек, съдържащо амфетамин. Последвало претършуване в къщата населявана от младия мъж, където са открити още близо 22 грама от същата по тип дрога, както и електронна везна употребена за противозаконната търговия. Наркодилърът е арестуван в началото за период от 24 часа, само че по-късно мярката му е удължена от прокуратурата със 72 часа. След импортирано искане в Окръжния съд в Пазарджик по отношение на С.Р. е взета най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.               
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР