При управленската програма се сблъскахме с проблеми, унаследени от служебното

...
При управленската програма се сблъскахме с проблеми, унаследени от служебното
Коментари Харесай

Николай Денков: Искам да разбия мита, че служебните правителства работят безупречно

При управническата стратегия се сблъскахме с проблеми, унаследени от служебното държавно управление, защото се постанова да гасим пожари още в първия ден в множеството министерства. Това разгласи по време на брифинг в Министерския съвет министър председателят Николай Денков. 

„ Тези пожари ни накараха да включим нови действия в управническата стратегия и работата по тях лишава доста сила и време.

Става дума за милиарди левове и съществено забавени промени и дейности, от които могат да произтекат тежки последствия за стопанската система и за хората в страната. В някои от случаите става дума за явни управнически неточности и нарушавания на разпоредбите. Искам да разбия един мит, който доста редовно се появява и пропагандира - това е митът, че служебните държавни управления работят безупречно, като опълчване на постоянните държавни управления “, добави Денков

Премиерът даде за образец бюджета за 2023 година.

„ Служебният кабинет наруши закона като не показа през ноември предходната година постоянен бюджет. После показа подобен с 6,4% недостиг, със повишени разноски и занижени доходи. Сегашният бюджет залага 2,7 млрд лв. повече “, добави той. 

Денков насочи рецензия и по Плана за възстановане и резистентност, по който има съществено закъснение, акцентира той.

„ Има промени и вложения, които трябваше да бъдат приключени до декември, а те са приключени на половина. Ние сме в риск да не можем да получим парите през 2023 година “

При медицинските хеликоптери - служебното държавно управление е закрило комерсиалното сдружение и е трансферирала активността към Държавния авиационен оператор, който няма право да прави тази активност. Сега процесът би трябвало още веднъж да се рестартира и всичко е на изходно състояние. Трябва още веднъж да се сътвори комерсиално сдружение, което да поеме активността. И още: служебното държавно управление е сбъркало къде да прави оперативните площадки.  Те не могат да са в лечебните заведения, изясни Денков и подчерета, че мястото им е на летищата.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР