При унищожаване на касетъчни боеприпаси на българските въоръжени сили, което

...
При унищожаване на касетъчни боеприпаси на българските въоръжени сили, което
Коментари Харесай

Кабинетът предлага законови промени, които да улеснят унищожаването на касетъчни боеприпаси

При заличаване на касетъчни муниции на българските въоръжени сили, което се прави отвън територията на страната, отпадъчните взривни субстанции, празни опаковки и метали ще остават за лицето, осъществяващо утилизацията. Това предивжда препоръчана от държавното управление смяна в Закона за осъществяване на Конвенцията по касетъчните муниции и Конвенцията за възбрана на потреблението, складирането, производството и прехвърлянето на противопехотни мини и за тяхното заличаване.

Промяната ще разреши България да извърши отговорностите си по унищожаването на касетъчните муниции, акцентира държавната осведомителна работа.

Като страна по Конвенцията България е задължена да унищожи или да обезпечи унищожаването на всичките си касетъчни муниции не по-късно от 1 ноември 2019 година В момента е в ход подобен план, който се извършва посредством Агенцията за поддръжка на НАТО.

Сега в закона е записано условието за връщане в България на празната опаковка и отпадъчните взривни субстанции и метали, получени вследствие на утилизацията. Това може да попречва осъществяването на плана и да сътвори опасности при превозването и съхранението им, се показва в претекстовете за смяната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР