При участието му в международни срещи на върха следващата седмица

...
При участието му в международни срещи на върха следващата седмица
Коментари Харесай

Британският премиер Сунак иска повече подкрепа за Украйна

При присъединяване му в интернационалните срещи на върха идната седмица английският министър-председател Риши Сунак ще упорства други международни водачи да се застъпят за по-голяма поддръжка за Украйна в отбраната ѝ от съветската инвазия, заяви Ройтерс, като се базира на канцеларията му.

Сунак, който желае да се оправи с тежките провали на Консервативна му партия на локалните избори предходната седмица, ще пътува до Исландия във вторник, с цел да се срещне с други европейски водачи, участващи в срещата на върха на Съвета на Европа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен войната в Украйна, част от полемиките, в които Сунак ще взе участие в Рейкявик, ще бъдат и за напъните за подсилване на европейските граници.

След това той ще отпътува за Токио, с цел да разгласи съдействие в региона на защитата и технологиите с Япония, преди да се срещне с водачите на другите стопански системи от Г-7 в Хирошима, където в петък стартира срещата им. На срещата на върха на Г-7 Сунак още веднъж ще упорства за повече помощ за Украйна, която се приготвя за ескалация на военните дейности против Русия, заяви " Даунинг стрийт ".

В четвъртък Англия стана първата страна, която стартира да доставя Украйна с крилати ракети с огромен обхват, които ще разрешат на нейните сили да поразяват съветски войски и хранилища за доставки надълбоко зад фронтовата линия.

" Тазгодишната среща на върха на Г-7 в Хирошима се организира в основен миг, защото Украйна удвоява напъните си в битката за оцеляване, а ние се оправяме със комплицираните закани за международния мир и разцвет ", се споделя в изказването на Сунак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР