5 страхотни начина да увеличите пенсионните си спестявания

...
При трудните икономически условия през последните месеци, особено високата инфлация
Коментари Харесай

При трудните икономически условия през последните месеци, особено високата инфлация и високите лихвени проценти, много американци имаха проблеми с придържането към своите бюджети и други финансови планове. Но когато става дума за дългосрочни цели като спестяване за пенсиониране, важно е да продължите да спестявате и инвестирате пари, дори когато изглежда, че е трудно да го направите.

„Едно основно правило е, че трябва да се стремите да спестявате приблизително 15-20% от годишната си заплата“ за пенсиониране, казва Надя К. Вандерхол, финансов плановик, основател и главен стратег в The Brands + Bands Стратегическа група. „Но може да изглежда сложно да конфигурирате с вашия бюджет, когато става въпрос за изграждането му.“

Въпреки това, колкото по-рано в живота спестявате за пенсиониране, толкова повече обикновено можете да увеличите пенсионните си спестявания поради силата на сложната лихва. Възможността да инвестирате пари в продължение на няколко десетилетия, вместо просто да се опитвате да спестите няколко години преди действителната дата на пенсиониране, обикновено е по-жизнеспособен подход.

За да се пенсионирате, може да се наложи да спестите около 10 пъти годишната си заплата. Fidelity препоръчва да спестявате „поне 1x вашата заплата с 30, 3x с 40, 6x с 50, 8x с 60 и 10x с 67.“

Така че, ако печелите $100 000 на година, това би означавало спестяване на $1 милиона до 67-годишна възраст, въз основа на насоките на Fidelity. Както можете да видите, опитът да хвърлите толкова много пари само за няколко години вероятно не е осъществим.

Добрата новина е, че инфлацията може да се охлади и може да успеете да насочите вниманието си повече към спестявания. Дори и да не можете да спестявате 15% от годишния си доход всяка година, можете да се доближите до този показател, като предприемете стъпки като посочените по-долу, за да увеличите пенсионните си спестявания.

Започнете, като проучите своята висока доходност опции за спестовна сметка тук, за да видите колко повече лихва бихте могли да печелите.

5 страхотни начина да увеличите пенсионните си спестявания

Ето пет начина да увеличите пенсионния си фонд сега.

Отворете високодоходна спестовна сметка

Един от начините за увеличаване на спестяванията е да спечелите повече приходи от лихви. Положителната страна на високата инфлация и последвалото повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв е, че много банки и кредитни съюзи плащат повече на вложителите. Можете да намерите много финансови институции, които плащат доста над 4% годишна лихва с високодоходна спестовна сметка.

Тази лихва, макар и облагаема, може да бъде добавена към вашите пенсионни спестявания. Ако имате $10 000 във фонд за спешни случаи, плащащ 4% лихва, например, това би осигурило $400 на година лихва, без да изисква много работа или риск. Това може да бъде добър тласък, особено ако след това инвестирате тези пари в активи с по-висок потенциал за възвращаемост, като акции.

„Дори ако искате да получите текуща сметка с висока доходност, всяко тримесечие, като тези печалби и преместването им във вашия IRA е умен ход," казва Вандерхол.

Започнете тук сега.

Отворете сметка за депозитен сертификат (CD)

< p>Подобно на идеята да използвате приходите от лихви от спестовни сметки, за да увеличите пенсионните си спестявания, можете също да отворите компактдискове, за да спечелите повече лихви, които можете да добавите към пенсионното си портфолио.

Влагането на пари в компактдискове често може означава печелене на по-висок лихвен процент от това, което бихте получили със спестовни сметки, а компактдисковете могат да осигурят по-последователна възвръщаемост.

Едно от предимствата на първо влагане на пари в компактдискове, вместо да спестявате директно в пенсионната си сметка, е, че таксите за ранно теглене от пенсионни сметки обикновено са по-стръмни от ранните тегления от компактдискове, така че можете да намалите това риск, като първо запаметите на компактдискове.

В идеалния случай обаче бихте оставили всички компактдискове, които имате, да достигнат падеж, за да можете да спечелите пълния лихвен доход, за да увеличите пенсионните си спестявания. След това, след като CD-тата достигнат падежа, можете да използвате главницата според нуждите, като например ако имате предстоящи плащания за обучение или жилищни разходи, вместо тези пари да бъдат заключени в пенсионна сметка.

Помислете колко можете да допринесете на компактдиск за определен срок, така че да можете „все още да се справяте с ежедневните си разходи сега, докато градите за“ бъдещето, казва Вандерхол.

Настоящите пенсионери или тези, които са пред пенсия, също могат да изберат компактдискове дори в рамките на техните IRA за данъчни цели, в сравнение с други инвестиции поради тяхната относително сигурна, стабилна възвръщаемост.

Разгледайте опциите си за CD тук сега и започнете да печелите повече лихва!

Заделете допълнителен доход< /h3>

Когато печелите повече пари, може да се изкушите да харчите повече. Но проактивното заделяне на допълнителен доход за пенсиониране може да ви помогне да спестите повече, без да се налага да вземате толкова много трудни решения момент след момент относно харченето срещу спестяването.

„Всеки път, когато някой получи увеличение на заплатата си — за например, 4%—те трябва незабавно да увеличат процента си на спестявания 401(k) с поне половината от увеличението—2%, в този пример.По този начин те все още ще се радват на 2% увеличение на заплатите за вкъщи сега, като същевременно увеличаване на техния текущ размер на вноските за спестявания от 401 (k)," казва Томас Е. Мичъл, CFP, свързан с LPL, и старши вицепрезидент, OneAZ Wealth Management.

Друг съвет, който той има, е да задели допълнителни заплати за пенсиониране спестявания, които могат да се случат, ако получавате плащане на всеки две седмици, вместо на два месеца или месечно.

При цикъл на заплащане на всеки две седмици, някой обикновено би имал два месеца в годината, в които получава три чека вместо два, въз основа на падането на седмиците. Бюджетирайте предварително, така че да не се нуждаете от тези допълнителни заплати и да можете да ги вложите в пенсионната си сметка, казва той.

Изплатете дългове с високи лихви

Наскорошните високи разходи околната среда накара много хора да трупат дългове, които носят високи лихвени проценти. Плащането на тази сума може да изглежда, че ви оставя с по-малко пари, които да вложите в пенсионните си спестявания, но всъщност може да бъде добър начин да увеличите дългосрочните си спестявания, като намалите общите си разходи. „Вижте какъв дълг имате сега, който бихте могли да освободите, за да ви даде този паричен поток по-късно“, казва Вандерхол.

Например, може да искате да платите дългове по кредитна карта с висока лихва, за да можете в крайна сметка харчете по-малко за лихвени плащания и влагайте повече пари в пенсионни спестявания.

Ако имате дълг по кредитна карта с висока лихва, „потърсете да прехвърлите салдото към карта с нулева лихва и изплатете главницата изцяло. Това ще спести много пари всеки месец в сравнение с извършването на минимални плащания при висока лихва, тъй като това са пари, които могат да бъдат насочени към вашето пенсионно бъдеще", казва Тод Слингърланд, свързан с LPL финансов плановик и управляващ член, WealthOne.< /p>

Имайте предвид обаче, че някои дългове може да си струва да се задържите. Ако имате ниска ипотечна ставка, например, изплащането на дълга по-рано може да доведе до по-ниски лихвени спестявания в сравнение с това, което бихте могли да спечелите, като инвестирате тези пари във вашето пенсионно портфолио. Така че сравнете лихвените проценти по дълга с жизнеспособната възвръщаемост при пенсиониране, за да видите върху кое да се съсредоточите.

Потърсете застрахователни спестявания

Друг начин да увеличите пенсионните си спестявания е да освободите пари, които в момента влагат към застрахователни премии. Разгледайте текущото си покритие, за да видите дали може да харчите повече от необходимото.

„Вие може да имате припокриващи се застрахователни полици, които предоставят дублирано покритие, и/или може да сте застрахован за много по-висока сума от разходите за замяна на вашия дом, автомобил или дори застраховката ви живот, например, ако нямате дългове, децата ви са пораснали и т.н.“, казва Слингърланд.

Също така може да откриете, че можете да получите по-ниска ставка, като пазарувате за нови доставчици на застраховки. Или може би обстоятелствата в живота ви са се променили, например ако шофирате по-малко от преди, защото сега работите дистанционно. Ако случаят е такъв, може да сте в състояние да актуализирате автомобилната си застраховка с новия си годишен пробег и да получите по-ниска ставка.

Поставянето на всякакви застрахователни спестявания във вашите пенсионни сметки може да бъде добър начин да спестите повече, без да се чувствате все едно щипете стотинки.

Долната линия

Въпреки че тези пет съвета за увеличаване на вашите пенсионни спестявания може да ви допринесат само за малко придвижване сами по себе си, натрупването им заедно може потенциално да доведе до драматични увеличения. Дори ако сте спестили допълнителни $90 на месец и сте ги инвестирали в пенсионна сметка, където сте спечелили средна годишна възвръщаемост от 7% за 30 години, това ще доведе до над $100 000.

Така че, каквото можете да направите увеличаването на вашите пенсионни спестявания може да изиграе дълъг път към подготовката ви за по-приятно пенсиониране. Малките стъпки се броят. Започнете тук сега!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР