При три дни отсъствия в месеца на дете от задължителна

...
При три дни отсъствия в месеца на дете от задължителна
Коментари Харесай

Спират детските надбавки за година при пет неизвинени отсъствия за месец

При три дни отсъствия в месеца на дете от наложителна предучилищна група или пет неизвинени отсъствия на възпитаник по неуважителни аргументи, на фамилията ще бъдат спрени месечните помощи за дете за период от една година. Това реши Народното събрание с признатите на второ четене промени в Закона за обществено подкрепяне, заяви Българска телеграфна агенция.
На първо четене в Народно събрание: Спират помощите за деца, в случай че отсъстват от учебно заведение Допустими ще са не повече от три до пет отсъствия месечно според от възрастта.
Предложението за тези промени беше импортирано от парламентарната група на ГЕРБ.

Сегашният режим при същия брой отсъствия планува отнемане от детски надбавки единствено за съответния месец.
Спрените обществени помощи ще отиват в детската градина или учебното заведение, като по преценка на институцията с тях ще могат да бъдат закупувани принадлежности за учебно заведение или облекла и обувки, в случай че това са потребностите на детето.
Директор на учебно заведение: При доста отсъствия да стопират всички обществени помощи Учителите от ОУ „ Неофит Рилски ” в Самоков са принудени да търсят изчезнали възпитаници по домовете им
Друга смяна е при отпущането на помощта за първи клас – тя към този момент ще се изплаща на две равни елементи – при започване на първия и на втория образователен период. Досега помощта за първокласници се изплащаше при започване на първия период.

Получаването на месечни обществени помощи към този момент се обвързва и с полагането на общественополезен труд от безработни в трудоспособна възраст, регистрирани в бюрата по труда. Изключение ще има за дамите в майчинство подпомаганите с увреждания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР