При тръгването си от България руският патриарх Кирил минути преди

...
При тръгването си от България руският патриарх Кирил минути преди
Коментари Харесай

Думите на руския патриарх Кирил са за определени хора, смятат от Светия Синод

При тръгването си от България съветският патриарх Кирил минути преди да отлети за Москва сподели, че е наскърбен от формалната изразителност на представителите на страната ни, които слагат наедно с Русия Полша, Литва и Финландия. Патриарх Кирил бе тук във връзка 140-тата годишнина от Освобождението на България.

 Руският патриарх изиска да редактира историята ни
Руският патриарх изиска да редактира историята ни

Кирил недоволства, че почитаме жертвите от всички нации в Руско-турската война...

Говорителят на Светия синод отец Николай Георгиев съобщи пред Българска национална телевизия, че това послание на патриарх Кирил евентуално е за избрани хора.

" Мога да кажа останалото, което видях от него - вълнението и насладата му от това, което претърпя на Шипка. Не съм юрист на патриарх Кирил и не мога да приказвам от негово име . Тези, които би трябвало да го чуят, би трябвало да отговорят незабавно. Този, който има да каже нещо, дано да го каже ", съобщи представителят на Светия Синод.

 Министерство на вътрешните работи охранява в обществените мрежи съветския патриарх Обновена
Министерство на вътрешните работи охранява в обществените мрежи съветския патриарх

Предупредени са за постове

Отец Георгиев сподели, че най-важното при една такава среща сред патриарси е да се отслужи взаимно самата Литургия. Подготовката на сходна аудиенция е доста мъчно дело и е най-големият знак, който може да се даде.

" Между двете църкви в никакъв случай не е имало спор. Между двете страни е имало, даже сме били от двете страни на барикадата, само че сред двете църкви постоянно е имало мир и разбирателството, тъй като посред ни е Христос и това е доста прекрасен привет, който си разменят патриарсите по време на самата Литургия ", съобщи отец Николай.

 Патриарх Кирил: Удивително е разбирателството сред нашите нации
Патриарх Кирил: Удивително е разбирателството сред нашите нации

Той се срещна с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет

По думите на отец Георгиев Българската черква няма никакво деяние във връзка с македонската черква. Според него писмото, което е написала, е пожелателно-очаквано, само че още не са стартирани никакви действия.

 Светият синод подаде ръка на Македонската черква
Светият синод подаде ръка на Македонската черква

Със схващане за своя заветен дълг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР