При традиционният си годишен отчет президентът Румен Радев заяви, че

...
При традиционният си годишен отчет президентът Румен Радев заяви, че
Коментари Харесай

Президентът и вицепрезидентът отчетоха третата година от мандата си

При обичайният си годишен доклад президентът Румен Радев съобщи, че ще продължи да работи за отстояване на правовата страна и ще бъде преграда против лобистко законодателство. Той направи този коментар по време на конференция, на която дружно с вицепрезидента Илияна Йотова регистрираха третата година от мандата си.

Президентът дефинира дебата за промени в Конституцията, който той провежда, като тест за зрелостта на политическа система. Очаква поддръжка от цялото общество за намиране на верните решения.
Румен Радев - президент на Република България: Аз желая също по този начин да се обърна и към народните представители, които с изключение на партийна честност, не би трябвало да не помнят, че са се клели да служат в интерес на България и публичния интерес.
В абсурда с отзоваването на двамата съветски шпиони, съгласно президента България би трябвало да отстоява твърдо своя суверенитет и да пресича всякаква интервенция в националната сигурност, само че посочи.
Румен Радев - президент на Република България: Действията не би трябвало да се трансформират в някакво телевизионно реалити. Това е дипломация, това е доста тънка и сензитивна материя и успеваемостта би трябвало да бъде водеща пред ефектността.
Президентът още веднъж насочи рецензии към ръководещите, че се нарушава върховенството на закона, разделянето на управляващите, правата на жителите, свободата на словото.
Румен Радев - президент на Република България: Ще продължа и с напъните си в битката против корупцията, като бъда преграда пред лобистко законодателство.
Като съществено предизвикателство пред страната ни открои демографската рецесия. Подчерта, че подхванатите от държавното управление ограничения в образованието са в вярната посока, само че не са задоволителни.
Румен Радев - президент на Република България: Сега някой отново ще каже, че президентът е песимист, президентът е черноглед. Напротив, аз имам високи упоритости за България, само че съм и реалист и имам вяра, че пътят към триумфа стартира със свалянето на розовите очила, с цел да не се спъваме в проблемите.
Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели, че поддържа връзка с над 150 сдружения на българите от 33 страни, като задачата е да се поддържат нашите сънародници зад граница да пазят езика и корените си. И предлага:
Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България: Да създадем Асоциация на българските общности по света. Разчитам и на останалите институции дружно да я изградим,без помощта на изпълнителната и законодателната власт това не би било допустимо.
Йотова счита, че 2020 би трябвало да е година на единство с нашите сънародници по света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР