При терапевтичен аборт и в случаи, когато животът на жената

...
При терапевтичен аборт и в случаи, когато животът на жената
Коментари Харесай

Иран: Закон за ”подмладяване на населението” или поредният пример за потъпкване на жените?

При лечебен аборт и в случаи, когато животът на дамата е заплашен или плодът е с аномалии, не дамата ще има последната дума , а комисия, състояща се от представители на правосъдната власт, адвокати, законодатели и лекари...

Отправен и апел към държавната телевизия да предлага повече стратегии, насърчаващи раждането на деца и заклеймяващ необвързаните.

Планът планува здравно обезпечаване за безплодни двойки, даване на услуги и уреди на работещите дами, хранителни и здравни пакети в поддръжка на майки и деца, даване на благоприятни условия за обучение за майки студентки, обезпечаване на поддръжка за прехранване на фамилиите и настоящи медицински услуги за бременни дами, само че несъмнено, на сметка отнемане на човешко право на жените…

Другият главен мотив за приемане на закона е, че по-голямата част от популацията е застаряващо.

През последните 5 десетилетия популацията на възрастните хора се е нараснало от към 5 на 10 % и се предвижда, че този % ще се утрои през идващите 50 години, тъй че е “жизненоважно” да се вземе съществено явлението на стареенето.

За специалистите на Организация на обединените нации законът нарушава правата на живот и здраве, правото на недискриминация и тъждество, както и на свободата на словото, правейки противозаконен достъпа до редица услуги за репродуктивно здраве и шерването на информация за репродуктивните права.

Полша, която е част от Европейски Съюз, забрани абортите. Законът влезе в действие тази година януари. Преди време Фрог Ви разкри, че в обезверено търсене на неразрешената процедура.

Малта, друга “цивилизована европейска държава”, изключва аборта, даже животът на дамата е заплашен.

Въпросите при сходни решения са постоянно едни и същи: Кога дамите ще могат да бъдат изцяло свободни? Ще съумеят ли да упражнят правото си да вземат решение сами своята орис и сами да вземат значимите за тях решения? Или ще не престават да пътуват до прилежащи страни, с цел да създадат аборт? Или просто ще завършат живота си в куфар?

Мира Ереева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР