При тази вълна специфичното е детското население. То не е

...
При тази вълна специфичното е детското население. То не е
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Децата са в опасност !

„ При тази вълна характерното е детското население. То не е по никакъв начин добре защитено, а не е и имунизирано. Намираме се при започване на образователната година и този факт желае особено внимание ”. Това съобщи вирусологът Проф. Радка Аргирова. Според нея разнопосочните послания у нас са причина за недоверието у хората.

„ Съвсем несъмнено е, че от 16 години нагоре, имунизацията има безусловно същата стойност като при възрастните. Клиничните проучвания на деца под 16-годишна възраст също демонстрират доста положителни резултати. Аз бих предложила това имунизиране, тъй като тези деца могат да пренесат вируса измежду своите близки ”, безапелационна е проф. Аргирова.
 Поредно държавническо самопризнание, че всеки се оправя с ковид преди всичко самичък Поредно държавническо самопризнание, че всеки се оправя с ковид преди всичко самичък
Опитваме се да вземем съответните ограничения на районно равнище – не доста рано, само че и не доста късно. Това сподели проф. Мира Кожухарова,...

Тя разяснява въпроса за какво в страните с огромен брой имунизирани също има доста болни?

„ Мнението на научната общественост е, че трайността на имунизацията е към 6-8 месеца. Ако това време е минало, стартира спадането на антителата. Втората причина е при възрастните хора. Там се следи така наречен феномен „ избледняване на имунитета ”. Друга основна причина е околната среда на тези имунизирани хора. Всички страни към Израел са с 0% имунизация ”, изясни експертът.

Вирусологът разяснява и тематиката за трета доза.

„ Според мен е рано за тази доза. Не би трябвало да забравяме за клетъчния имунитет. Ако антителата към този миг са с по-слаб титър, не би трябвало да забравяме, че клетките на имунната система се развъждат доста бързо при среща с вируса и стартират да създават нови антитела ”, сподели проф. Аргирова.
 Коронавирусът: Продължаваме с нарастването на новите случаи и на интензивните Коронавирусът: Продължаваме с нарастването на новите случаи и на интензивните
Броят на новите случаи на коронавирус се усили и в доклада за вторник. 1911 са новооткритите случаи за 24 август, като те беле...

„ Науката може да бъде изпреварваща. Към този миг най-разпространеният вид е Делта, идващият необятно публикуван ще бъде Ламбда. За него към този момент знаем доста. Ние разделяме разновидностите на вируса и ги следим извънредно съществено ”, добави тя.

„ Моето мнение е, че здравните служащи и учителите би трябвало да бъдат имунизирани. Не е задоволително да работиш в такива колективи и да бъдеш вектор на вируса ”, сподели още проф. Аргирова.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР