При търсенето й е използван много по-слаб сигнал от обичайнияЗвездната

...
При търсенето й е използван много по-слаб сигнал от обичайнияЗвездната
Коментари Харесай

НАСА откри нова планета с помощта на AI от Google

При търсенето й е употребен доста по-слаб сигнал от нормалния

Звездната система Kepler-90 има 8 планети, сходно на Слънчевата система

Изкуствен разсъдък на Гугъл е оказал помощ на НАСА да открие нова, осма планета в звездната система Kepler-90, стана ясно тази седмица. Това значи, че Слънчевата система към този момент не е рекордьор по брой на планетите, нито единствената с 8 планети, написа TechCrunch.com.

Планетата, открита от НАСА благодарение на невронна мрежа на Гугъл, е наречена Kepler-90i. При нейното търсене е употребен доста по-слаб сигнал от нормалния. Гугъл оказа помощ също за разкриване на Kepler-80g – най-малката планета в звездната система Kepler-90.

Гугъл твърди, че при галактическите проучвания са употребявани същите принадлежности, които компанията ползва в търсенето на коли и кучета във фотографии.

Звездата Kepler-90 е малко по-голяма и по-тежка от Слънцето, само че в останалите индикатори мощно прилича единствената звезда в нашата система. Kepler-90i е най-малкато от въртящите се към звездата планети. Тя не е годна за живот, защото има скалиста повърхнина, темпeратурите на която доближават 425 градуса по Целзий.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР