При студено време става по-трудно да се използва автомобила, а

...
При студено време става по-трудно да се използва автомобила, а
Коментари Харесай

Няколко хитри начина за справяне с автомобилните неволи през зимата

При студено време става по-трудно да се употребява автомобила, а той ви би трябвало всеки ден. Колата ви е заседнала върху замръзнал или заснежен пътен терен, ключалките или чистачките са замръзнали, прозорците непрекъснато се потят? Тези трикове ще ви оказват помощ бързо да се справите с всевъзможни зимни неприятности.

За да предотвратите изпотяването на предното стъкло, намажете го с крем за бръснене

Има доста рекомендации за това по какъв начин да се предотврати запотяване на предното стъкло (и всяко друго) от вътрешността на колата. Въпреки това, гелът за бръснене демонстрира по-добри резултати.

Не е нужно да купувате изключително безценен артикул, с цел да употребявате този трик - вземете най-евтиния гел и го нанесете върху стъклото. След това размажете на тъничък пласт и избършете добре, тъй че да няма петна. Да, може да звучи необичайно, само че пробвайте - несъмнено ще ви хареса!

Увийте огледалата за задно виждане в найлонови торбички

Ако колата ви непрекъснато стои на открито, можете да отбраните огледалата за задно виждане от замръзване с този елементарен трик. Просто би трябвало да поставите дребни найлонови торбички върху тях и да ги фиксирате с еластични ленти.

Използвайте дезинфектант, с цел да отворите замръзналата брава

Заради влагата и студа на улицата, ключалката на колата може да замръзне - това е доста неприятно да ви се получи, изключително когато бързате да работа заран. За да предотвратите засядането или счупването на ключовете, ги поръсете с антисептик, съдържащ алкохол. Течният алкохол ще разтопи леда вътре в ключалката.

И с цел да предотвратите замръзване на ключалката, можете да напръскате вътре смазочна течност.

Подова постелка на предното стъкло ще защищити от сняг и лед

Ако прогнозата за времето дава обещание превалявания, или живеете в район с доста непредсказуемо време, можете да покриете предното си стъкло с дребна подова постеля или парче брезент като спомагателна отбрана. Това ще защищити стъклото от сняг и лед и ще улесни почистването на колата.

Също по този начин дръжте постелката в багажника - тя ще ви помогне в други обстановки.

Поставете чорапи над обувките си, когато бутате заседнала кола

Ако колата ви е заседнала в снега и би трябвало да бъде бутната, сложете чорапи над обувките си. Тъканта ще усили сцеплението в леда или снега, и ще ви бъде по-лесно да натиснете колата.

Постелки за кола ще ви оказват помощ да издърпате колата от буксуване

Сега отново ще ни би трябвало гумената постеля на колата, изтривалката или брезента, с които покрихме предното стъкло. За да подобрите резултата на чорапите върху ботушите, поставете гумените постелки под колелата на автомобила. Те ще усилят сцеплението и ще ускорят процеса на освобождение на колата от снега и заледяването.

Смажете пантите, с цел да улесните отварянето на вратата

При студено време вратата на колата може да не се отвори добре освен поради замразена брава, само че и поради заледени панти. Нанесете малко масло или смазка върху тях, с цел да предотвратите образуването на лед.

Котешка тоалетна ще предпази стъклата от вътрешно изпотяване

Ето още един необикновен трик- изсипете малко смес за котешка тоалетна в остарели чорапи си и ги сложете в салона на колата. Те ще всмукват непотребната влага.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР