При срещи и неформални сбирки, винаги има един, който се

...
При срещи и неформални сбирки, винаги има един, който се
Коментари Харесай

Виж, всички те харесват!

При срещи и неофициални сбирки, постоянно има един, който се трансформира в център на вниманието. Хората желаят да бъдат към него и неумишлено търсят неговото единодушие. В съвсем всички случаи " най-популярните " персони в обещано микро общество са тези, които са най-ефективни при построяването на съгласие от първото си взаимоотношение с другите.

Тази дарба за създаване на съгласие може да бъде (и постоянно е) несъзнателна. На техническата конференция да вземем за пример инженер, който е най-хубав в основаването на съгласие с сътрудниците инженери ще бъде в центъра на дискусионната група. Изграждането на сходни връзки може да се научи и преподава, счита Джофри Джеймс от Inc.com.

Според доктор Ърл Тейлър ключът към основаване на съгласие е да разчиташ на други прекарвания в живота си. Един от методите е да се отнасяте с другите като почетни посетители. Някои хора неправилно считат, че бизнес диалозите потеглят по-гладко, в случай че те стартират с отпратка към споделен културен опит, като последното спортно събитие. Такива тематики постоянно могат да бъдат плоски. Например, има някои хора (аз съм един от тях), които нямат безусловно никакъв интерес към спорта. Но даже и в случай че индивидът насреща е състезателен почитател, да, може да има диалог за обичания тим, само че това е диалог, който другото лице може да води с всеки.

Според Тейлър надалеч по-ефективно е, когато срещнете някого за първи път да му създадете чувството, че той е почетен посетител. Ако сте като множеството хора, когато посрещат посетители в дома ви, вие се радвате да ги видите и желаете да ги накарате да се усещат добре пристигнали. Въпреки спецификата на това, което може да се каже в бизнес обстановка е друго от това, което може да се каже у дома.

Точно както общително каните гостите си да се усещат комфортно, когато се срещнете с клиент или сътрудник би трябвало да покажете, че сте признателни, че имате опцията да прекарате време с този човек.

След този първичен привет започнете диалог с тематика, която разрешава на другия човек да разбере, че имате отношение към него. След това следва един въпрос, който води към диалог.

Например, можете да започнете среща с механически специалист, като споменете, че сте чули различен специалист неотдавна да показва отчет на техническата конференция. Тогава попитайте въпрос като: Вие какво смятате?

Конкретното наличие на началната тематика е надалеч по-малко значимо от скритото обръщение, което е, че ви е грижа задоволително за този човек, с цел да си наложите някои спомагателни старания.

Когато сте откровени и се интересувате, ще си спомняте индивида, с който сте говорили с възприятие на стойност от срещата.

Правете това поредно и ще бъдете добре пристигнали на всички места, тъй като сте специалист в това всички останали да се усещат добре пристигнали.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР