При среден норматив от 108 дни на море, моряците ни

...
При среден норматив от 108 дни на море, моряците ни
Коментари Харесай

Найденов: МО косвено потвърди, че е имало разговори за компенсираща техника

При междинен норматив от 108 дни на море, моряците ни имат едвам 21, уточни някогашният министър на защитата
В позицията на Министерството на защитата виждаме индиректно удостоверение, че е имало диалози за компенсираща техника, аз не виждам нищо трагично в това. Има бездна сред техническото и софтуерното положение на нашата войска и тези на другите членки на НАТО. Още по-тревожен извод е, че единствено на 19% са изпълнили плануваните задания за военноморските сили и при междинен норматив от 108 дни на море, моряците ни имат 21 дни. Това сподели някогашният боен министър Ангел Найденов пред Nova News.

„ Нямаме информация, че изтеклите данни са достоверни или са просто интерпретация на досегашната българска позиция. Съединени американски щати стартира следствие за локализиране на източниците на тези изтекли документи, да бъде направена оценка за достоверност и да се видят последствията за Съединени американски щати и съдружниците. Според специалисти по сигурността става дума за композиция от манипулирана информация, която е предумишлено поднесена, и погрешни изказвания. Голяма част от изтеклите данни за Украйна за контраатака, бяха опровергани “, уточни Найденов.

Според него отчетът за положението на българската защита е значим по няколко аргументи. „ На първо място тъй като е отчет, който визира интервал, в който стартира съветската експанзия, също така дава оценка на средата за сигурност. Основният извод на този отчет е, че поради забавянето на модернизацията и дефицита на персоналния състав, качествата на въоръжените сили са в нежелано положение. Съществува недостиг на качества, което се отразява неподходящо върху осъществяване на дилемите. 72 е процентът на осъществяване на плануваните задания при военновъздушните сили. Животът на МиГ-29 може да бъде продължен най-много до края на тази година “, съобщи той.

По думите му при решението за придобиване на F-16 следва да е било премислено навременното образование на водачите. „ Министър Стоянов поставя изпитание за инфраструктурата, обвързвана с тези самолети, проблемите в тази тенденция са ясни. В момента 1,62% от Брутният вътрешен продукт (2,6 млрд.) е за защита, задачата е да се доближи 2% “, акцентира Найденов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР