При споменаването на думата убийци“, кръвта на мнозина изстива, още

...
При споменаването на думата убийци“, кръвта на мнозина изстива, още
Коментари Харесай

Най-безмилостните деца-убийци в човешката история

При споменаването на думата „ убийци “, кръвта на мнозина изстива, още по-страшно е, когато тези убийци са деца. Дори не ти го побира главата, по какъв начин едно дете може да е способно на ликвидиране и то с особена свирепост. Ето историите на няколко кръвожадни убийци, които са били единствено деца.

Мери Бел (26 май 1957 г.)

Мери Бел е едно от най-известните девойки в историята на Англия. През 1968 година, когато била на 11 години, дружно с 13-годишната си другарка Норма, за два месеца удушават две момчета, на 4 и 3 години. Брайън Хоу, на 3 години, е открит мъртъв под купчина от бурени и трева няколко дни след гибелта на Мартин Браун, на 4 години. Косата му била подстригана, по бедрата му били установени  следи от пробождания, а гениталиите му били отчасти отрязани. Освен това, върху корема му имало изписана буквата „ М “. Когато следствието стига до Мери Бел, тя се издава с подробното изложение на счупена ножица, с която, съгласно момичето, си е играел Брайън. Ножицата станала неопровержимо доказателство за виновността на Мери.

Семейният генезис може да е повлиял на необикновеното държание на Мери. Дълго време тя считала, че е щерка на нарушителя Били Бел, само че до ден сегашен същинският й биологичен татко е незнаен. Мери твърдяла, че майка й Бети, която е продажница, я е принуждавала да взе участие в полови контакти с мъже, нейни клиенти, от 4-годишна възраст.

Процесът завършил, само че по закон Мери не можела да бъде лишена от независимост поради възрастта си. Разследването стига до заключението, че Мери би трябвало да отиде в психиатрична болница или пансион за проблематични младежи. Докато доближи пълноправие, тя е държана в специфичен подслон за асоциални деца, а по-късно е преместена в пандиза с лек режим „ Мур-Курт “. По време на процеса майка й неведнъж продавала историята на Мери на пресата. Момичето било единствено на 11 години, освободено е след 23 години. Сега тя живее със заменено име и фамилия. Този случай е прочут като Делото на Мери Бел .

Джон Венебълс (13 август 1982 г.) и Робърт Томпсън (23 август 1982 г.)

Джон Венебълс и Робърт Томпсън били наказани на пожизнен затвор, макар обстоятелството, че все още на осъществяване на убийството били едвам на 10 години. Престъплението им провокира потрес в цяла Англия. На 12 февруари 1993 година майката на двегодишния Джеймс Булгер оставя сина си пред вратата на месарския магазин, мислейки, че няма да се забави  много, защото в магазина нямало опашка. Не подозирала, че виждала сина си за финален път … Джон и Робърт били в същия магазин и правели нормалното: ограбвали хора, крадели от магазина, когато продавачът бил зает, сядали по столовете в заведенията за хранене, до момента в който не ги изгонели. Момчетата решили да отвлекат момчето и да подредят нещата по този начин, като че ли се е изгубило.

Джон и Робърт принудително завлекли момчето на ЖП линията, където го залели с багра, грубо го налагали с дървени тояги, тухли и желязна пръчка, хвърляли камъни по него, полово малтретирали дребното момче и по-късно оставили тялото му на релсите с вярата, че влакът ще мине през него и гибелта му ще бъде сметната за случай. Тялото на Джеймс е намерено, само че експертизата разкрива, че момчето е умряло преди влакът да го прегази.

Алиса Бустаманте (28 януари 1994 г.)

15-годишното момиче убива съседката си и скрива натрупа ѝ. Алиса Бустаманте възнамерява убийството, като избира подобаващия миг и на 21 октомври атакува момичето на съседите. Започва да я души, прерязва гърлото ѝ и я намушква. Полицейският контрольор, който разпитвал малолетната убиица след изгубването на 9-годишната Елизабет, споделя, че Бустаманте е признала къде е скрила тялото на убитата  четвъртокласничка и завела полицията в гората. Трупът бил открит на посоченото място. Тя споделила, че желала да разбере по какъв начин се усещат убийците.

Джордж Джуниър Стини младши (21 октомври 1929 година – 16 юни 1944 г.)

На 16 юни 1944 година в Съединените щати е подложен връх – Джордж Стини, който е на 14 години, става най-младият мъж, екзекутиран в Съединени американски щати. Джордж бил наказан за убийството на две девойки – единадесетгодишната Бети Джун Бинкикер и осемгодишната Мери Ема Темз, чиито тела били открити в едно дере. Момичетата са имали тежки пострадвания на черепа вследствие на удари от желязна бухалка, която след това е била открита. Джордж признава за закононарушението и че в началото се е опитал да прави секс с Бети, само че в последна сметка това се трансформирало в ликвидиране. Джордж бил упрекнат в ликвидиране с свирепост от първа степен и наказан на гибел на електрически стол. Присъдата е изпълнена в Южна Каролина и е анулирана през 2014 година, 70 години след изтезанието.

Кипланд Кип Кинкел (30 август 1982 г.)

На 20 май 1998 година Кинкел е изпъден от учебно заведение поради опит да купи крадено оръжие от съученик. Той признава за това и е освободен от полицията. Вкъщи татко му му споделил, че ще бъде изпратен в пансион, в случай че не стартира да сътрудничи на полицията. В 15:30 Кип извадил пушката, скрита в стаята на родителите му, заредил я, влезнал в кухнята и прострелял татко си. В 18:00 майката се върнала. Кинкел й споделил, че я обича и я прострелял – два пъти в тила, три пъти в лицето и един път в сърцето. По-късно той споделя, че желал да защищити родителите си от компликациите, които биха могли да имат поради проблемите му със закона.

На 21 май 1998 година Кинкел идва в учебно заведение с Форда на майка си. Той бил облечен с дълъг шлифер, с цел да скрие оръжията си: ловджийски нож, пушка и два револвера, както и патрони. Той умъртвил двама възпитаници и ранил 24. Когато презареждал револвера си, няколко възпитаници съумели да го обезоръжат. През ноември 1999 година Кинкел е наказан на 111 години затвор без опция за обжалване. В момента, в който присъдата била оповестена, Кинкел се извинил пред съда за убийствата на своите родители и съученици.

Синди Колиър и Шърли Улф

През 1983 година Синди Колиър и Шърли Улф стартират да търсят жертви, с които да се забавляват. Обикновено се занимавали с вандализъм или кражба на коли, само че един път девойките решили да покажат какъв брой луди са в действителност. Почукали на вратата на непозната къща, където им отворила стара жена. Виждайки двете млади девойки на 14-15 години, остарялата жена без съмнение ги пуснала в къщата си, надявайки се на забавен диалог на по чаша чай, и тя го получила – девойките дълго разговаряли с благата бабичка, забавлявайки я с забавни истории. Тогава Шърли сграбчила остарялата жена за врата, а Синди отишла в кухнята за нож. Грабвайки ножа, Шърли нанася 28 прободни рани на остарялата жена. Момичетата избягали от къщата, само че скоро били задържани.

Най-безмилостните деца-убийци в човешката история – част II

Автор: Десислава Михалева

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР